Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 3:1Liberec porazil Plzeň a vede extraligu již o sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Šimek 1 : 0
20. Indrák 1 : 1
48. Valský 2 : 1
60. Radivojevič 3 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 40. kole extraligy Plzeň 3:1 a připsali si pátou výhru za sebou. Západočeši naopak ukončili sérii sedmi zápasů, ve kterých dokázali bodovat. Gólem a asistencí se na výhře Tygrů, kteří mají v čele soutěže již sedmibodový náskok na Třinec, podílel uzdravený obránce Radim Šimek. Premiérovou branku po návratu z KHL vstřelil útočník Jakub Valský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu.

Článek

Liberec měl drtivý nástup do utkání a sevřel soupeře v jeho třetině. První přerušení hry přišlo až na začátku třetí minuty, kdy se po přihrávce Svačiny opřel do puku Šimek a propálil Machovského.

I po gólu pokračovali Tygři v tlaku a na Machovského se valil útok za útokem. Při střele Ordoše v 5. minutě mu pomohla tyč, proti Valskému později vytáhl parádní zákrok. S přibývajícím časem tlak Liberce neochaboval a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy Machovský kapituluje znovu. Dvanáct vteřin před koncem první třetiny ale Němeček zachytil na útočné modré Vitáskovo vyhození, vystřelil a díky Indrákově teči bylo srovnáno.

Druhou třetinu začali domácí opět náporem, gól do šatny se na nich nepodepsal. Velkou šanci měl ve 26. minutě Valský, ale pálil těsně nad. Hosté odpověděli šancemi Indráka a Svobody, Lašák byl ale stoprocentní. Naproti tomu Machovský se vytáhl při šanci Svačiny ve 32. minutě. Domácí ještě vážněji zahrozili ve 36. minutě, ale Stránský v dobré pozici netrefil puk.

Na začátku třetí dvacetiminutovky hosté nevyužili přesilovou hru, následně dostali shodnou výhodu domácí a naložili s ní lépe. Po pouhých patnácti vteřinách oslavil svůj návrat do Liberce Valský, který tečoval Šimkovu bombu od modré.

V 51. minutě po krásné kombinaci Bulíř jen těsně minul Machovského branku. Tentýž hráč mohl zvýšit vedení Liberce v 56. minutě, ale v pádu minul. Nejlepší defenzíva v extralize pak v závěru opět potvrdila své postavení a odolala závěrečnému náporu Plzně.

Hosté zkusili duel zdramatizovat při hře bez brankáře, ale neuspěli. Naopak v poslední minutě pečetil výsledek kapitán Radivojevič. Dvanáct vteřin před koncem završil takzvaný hattrick Gordiho Howea Šimek, který se popral se Lvem.

40. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Šimek (Svačina), 48. Valský (Šimek, Radivojevič), 60. Radivojevič (J. Stránský, Vitásek) - 20. Indrák (Němeček). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:5, navíc Lakatoš (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6046.
Liberec: Lašák - Šimek, Vitásek, Mojžíš, Jánošík, Pyrochta, Derner, Jan Bednář - Svačina, P. Jelínek, Mikyska - Valský, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - Ordoš, Vantuch, J. Vlach, od 26. navíc Lakatoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Plzeň: Machovský - Němeček, P. Kadlec, Pulpán, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička - D. Kubalík, Kratěna, T. Svoboda - Stach, Preisinger, Indrák - Lev, Kracík, Hrnka - Schleiss, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Čihák a Jiří Hanzlík a Vlasák.

Reklama

Související témata: