Hlavní obsah

Arsenal - Burnley 2:1Divočina na Arsenalu! Oslabení Kanonýři rozhodli v osmé minutě nastavení...

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu i v oslabení vybojovali v anglické lize výhru nad Burnley 2:1. Rozhodl v osmé nastavené minutě z penalty Alexis Sánchez. Leicester prohrál na hřišti Southamptonu 0:3. Obhájce titulu ztratil body v šestém z posledních sedmi zápasů. Už po 22 kolech inkasoval více branek než za celou loňskou mistrovskou sezónu. Vedení si pojistila Chelsea, která porazila předposlední Hull 2:0.

Foto: John Sibley, Reuters

Fanoušci Arsenalu slaví gól Shkodrana Mustafiho.

Článek
Fotogalerie

Hotová divočina. Arsenal díky penaltě proměněné v 8. minutě nastavení porazil na vlastní půdě Burnley a posunul se na průběžnou druhou pozici... Kanonýři měli držení míče až 75%, vytěžili z toho však jen branku Mustafiho. Pro něj šlo o první trefu v novém působišti a pro Arsenal zase o 12. gól hlavou v této sezóně, což je nejvíce ze všech týmů.

Zápas se domácím zkomplikoval ve chvíli, kdy byl vyloučen Xhaka. Petr Čech dlouho držel čisté konto, ve třetí minutě nastavení ovšem inkasoval z penalty. Na Grayovu střelu si sice sáhl, míč přesto skončil v síti.

Kouč Wenger se natolik rozzuřil na rozhodčího, že byl z lavičky vykázán. Penaltu však nakonec kopal i Arsenal - a Sánchez ji chladnokrevným padáčkem do středu branky proměnil, takže favorit přece jen zvítězil. Gól padl v čase 97:13, což je nejpozdější branka v historii.

"Neviděl jsem žádnou penaltu, ale měl jsem mlčet. Musím se omluvit, i když jsem byl frustrován. Hlavní ale je, že jsme nakonec vyhráli," oddechl si Wenger. Jeho protějšek Sean Dyche si stěžuje, že se penalta Arsenalu kopat neměla, jelikož Koscielny byl v ofsajdu. "Je pro nás těžké přijmout porážku, zvláště když tam byl neodpískaný ofsajd..."

Chelsea šlape dál

Nastavení bylo důležité i v duelu Chelsea, která se proti Hullu ujala vedení až v sedmé dodatečné minutě nad rámec prvního poločasu, kdy se prosadil kanonýr Diego Costa. Poločas se protáhl kvůli dlouhému ošetřování obránce Hullu Ryana Masona, který se srazil hlavou s Garym Cahillem a musel dostat i kyslíkovou masku.

Zatímco Mason byl odnesen na nosítkách a musel střídat, Cahill ve hře pokračoval a devět minut před koncem zpečetil výhru Chelsea hlavičkou po přímém kopu Cesca Fábregase.

Naopak Leicester pokračuje v nepovedené obhajobě. S 21 body z úvodních 22 zápasů vyrovnal nejhorší výkon úřadujícího mistra v historii soutěže, který drží ze sezóny 1962/63 Ipswich Town.

Southampton dal poprvé v sezóně dva góly v prvním poločase díky trefám Jaye Rodrígueze a Jamese Warda-Prowse, který se prosadil po 22 zápasech. V závěru ještě z penalty zvýšil Dušan Tadič, který na domácím hřišti ukončil roční čekání na gól.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Southampton - Leicester 3:0 (26. Ward-Prowse, 39. Rodríguez, 85. Tadič z pen.)
Arsenal - Burnley 2:1 (59. Mustafi, 90.+8 Sánchez z pen. - 90.+3 Gray z pen.),
Chelsea - Hull 2:0 (45.+7 Diego Costa, 81. Cahill).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články