Hlavní obsah

Liberec - Zlín 4:2Tygři z Liberce zvládli předehrávku a extraligu vedou o 11 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bulíř 1 : 0
20. Valský 2 : 0
30. Radivojevič 3 : 0
36. Kotvan 3 : 1
41. Okál 3 : 2
49. Bližňák 4 : 2
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Už o jedenáct bodů vedou tabulku hokejové Tipsport extraligy hráči Liberce. Bílí Tygři ve středeční předehrávce 46. kola porazili Zlín 4:2 a pátou výhrou v řadě udělali další krok na cestě k obhajobě Prezidentského poháru pro nejlepší tým základní části. Ševcům patří devátá příčka zaručující předkolo play off.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec třetího gólu Branko Radivojevič z Liberce (vpravo) se raduje se spoluhráčem Michalem Bulířem.

Článek
Fotogalerie

Bílí Tygři byli od úvodu aktivnější. Kašík si ještě poradil se střelami Svačiny a Valského, který ale ve čtvrté minutě už asistoval u vedoucího gólu. Jeho přihrávku zpoza branky přes brankoviště Kašík neodvrátil a Bulíř otevřel skóre.

Zlín se snažil odpovědět a Lašáka prověřil dvakrát v rychlém sledu z mezikruží Ostřížek. Další možnost hostů měl při Dernerově vyloučení Ondráček, ale zblízka libereckého gólmana nepřekonal. Domácí při plném počtu hráčů na ledě opět hrozili a Ordoš v dobré pozici těsně minul.

Kašík podržel svůj tým po střele Pyrochty z mezikruží a devět sekund před koncem první třetiny při Matějíčkově trestu už inkasoval. Valský ještě v první šanci bekhendem neuspěl, ale vzápětí po rychlé kombinaci Bulíře a Jelínka zakončoval do odkryté branky.

Zlín se v úvodu druhé části snažil zkorigovat stav a Lašák musel krýt pokusy Chytila a Ondráčka. Další chvíle ale patřily opět favoritovi. Při přesilovce čtyř proti třem měl Kašík štěstí, že po Jelínkově ráně ztlumil kotouč tak, že skončil těsně mimo. Potom ve vlastní přesilovce zlínský gólman při rozehrávce trefil napadajícího Valského, ale puk stihl vyrazit.

Pouhé dvě vteřiny po skončení oslabení Bílí Tygři znovu udeřili. Kapitán Radivojevič se prosadil mezi dvěma protihráči a přesnou střelou z mezikruží k pravé tyči upravil na 3:0. Další možnost měl Jelínek. V 36. minutě se dočkal snížení Zlín, když se při Radivojevičově pobytu na trestné lavici trefil od modré čáry Kotvan.

Po 40 sekundách závěrečného dějství se radovali opět hosté. Veselý uvolnil zpoza branky Okála, který sice napoprvé Lašáka neprostřelil, ale z dorážky už uspěl.

O devět minut později ale už zlínský brankář znovu kapituloval. Bližňák vyhrál vhazování pro Ševce a pak jeho střelu od modré čáry šikovně tečoval. Další možnost měl Ordoš, ale po blafáku minul. Stav už se nezměnil ani při dvou přesilovkách domácích, při kterých měli šance Valský a Bartovič.

Bílí Tygři zvítězili popáté v řadě, naopak Ševci prohráli po dvou předchozích výhrách.

Předehrávka 46. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Valský), 20. Valský (P. Jelínek, Bulíř), 30. Radivojevič (Bulíř), 49. Bližňák (Ševc) - 36. Kotvan, 41. Okál (O. Veselý). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5076.
Liberec: Lašák - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, P. Jelínek, Ordoš - J. Mikyska, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Gazda, od 41. navíc Padrnos - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, J. Ondráček - Okál, Chytil, O. Veselý - Gago, Honejsek, Ostřížek - od 41. navíc Karafiát. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec