Hlavní obsah

Plzeň - Chomutov 4:1Plzeň po nepovedeném úvodu otočila duel s Chomutovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Tomica 0 : 1
28. Indrák 1 : 1
38. Kubalík 2 : 1
43. Kubalík 3 : 1
48. Svoboda 4 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 42. kole Chomutov 4:1 a po třech porážkách za sebou opět naplno bodovali. Hosté sice po úvodní třetině vedli, ale domácí dvěma přesilovkovými trefami v prostřední části skóre otočili a ve třetí třetině své vedení ještě navýšili. Dvěma góly se v dresu Škody blýskl nejlepší kanonýr ligy Dominik Kubalík. Piráti tak prohráli i své osmé utkání na ledě Plzně od návratu do extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu.

Článek

Hosté v úvodu nevyužili přesilovou hru a na druhé straně mohl otevřít v páté minutě skóre Matěj Chalupa, osamocený před chomutovskou brankou ale nezvládl zakončit. Domácí poté sice zatlačili Piráty do defenzivy, střelecké šance si ovšem ani během početní výhody nevypracovali. Naopak z nebezpečných brejků musel plzeňský gólman Machovský zastavit pokusy Koblasy a Kämpfa.

Ve 14. minutě už se hosté radovali, když Vondrkovu přihrávku zpoza branky srazil po Tomicově teči Čerešňák hlavou do vlastní branky. Otřesené Indiány mohl před pauzou srazit znovu Tomica, jeho dorážka z bezprostřední blízkosti ale mířila nad.

Vstup do prostřední části vyšel lépe domácím, Stach však po dlouhé kličce minul branku a Skleničku vychytal Laco. K vyrovnaní pomohla Indiánům až nedisciplinovanost hostů. Kracík ještě dorážel těsně vedle, ale ve 28. minutě už po výjezdu Lva zpoza branky upravil v další přesilovce důrazný Indrák na 1:1.

Vzápětí navíc po přečíslení dvou na jednoho po přihrávce Svobody zblízka neuspěl Matěj Chalupa. Následně Piráti zlepšili pohyb a nadechli se k náporu. Ten ovšem ukončil Ruttův faul, který ve 38. minutě potrestal nechytatelným volejem z mezikruží kanonýr Kubalík.

Na začátku závěrečné třetiny vedení Indiánů pojistil po chytré přihrávce Kracíka na první tyč svým pětadvacátým gólem sezony opět Kubalík. Ve 44. minutě mohl rychle odpovědět Vondrka, Machovský se však proti jeho střele z pravého kruhu stihl přemístit včas.

Aktivní Kubalík poté svůj únik zakončil nad a šanci Kratěny zlikvidoval Laco. Ve 48. minutě po dobré práci Hrnky na brankovišti zblízka zvýšil na 4:1 Svoboda. Rozjetí Indiáni už poté i přes bitku Preisingera s Flemmingem drama nepřipustili, hosté prohráli teprve druhé z posledních osmi utkání.

42. kolo hokejové extraligy
HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. Indrák (Lev), 38. D. Kubalík (Indrák), 43. D. Kubalík (Kracík), 48. T. Svoboda (Hrnka) - 14. Tomica. Rozhodčí: Pešina, Bejček - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:9, navíc Preisinger - Flemming oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5758.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Frühauf, Moravčík - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Stach, Lev - M. Chalupa, Preisinger, T. Svoboda - Vondráček, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Rutta, Kudělka, J. Mrázek, Skinner, R. Havel, L. Chalupa - Vondrka, Huml, Tomica - D. Kaše, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín