Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 7:1Indiáni dali Zlínu v první třetině čtyři góly a deklasovali ho rozdílem třídy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kubalík 1 : 0
13. Indrák 2 : 0
15. Lev 3 : 0
20. Stach 4 : 0
22. Preisinger 5 : 0
33. Kratěna 6 : 0
35. Lev 7 : 0
49. Gago 7 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně deklasovali ve 44. kole Zlín 7:1, když o své třetí výhře za sebou rozhodli čtyřmi trefami během úvodní dvacetiminutovky. Dvěma brankami a asistencí se na nejvyšší výhře Indiánů v sezóně podílel útočník Jakub Lev. Brankou a dvěma přihrávkami mu zdatně sekundoval Dominik Kubalík, jasně nejlepší střelec soutěže.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

David Stach (vlevo) a Miroslav Indrák z Plzně se radují z branky proti Pardubicím - archivní snímek.

Článek

Hosté v úvodu důležitého utkání neproměnili dvě přesilové hry a otěže převzali povzbuzení Indiáni. V 10. minutě otevřel skóre tečí Němečkova nahození Kubalík. O necelé tři minuty později navíc během početní výhody přidal po Stachově pokusu do tyče bekhendovou dorážkou druhý gól Indrák.

Vzápětí při vyloučení Matějíčka Kubalíkova tečovaná přihrávka jen těsně minula zlínskou branku, ale chvíli na to už na brankovišti nekrytý Lev dorazil pohodlně do sítě střelu Indráka na 3:0.

Rychle mohl hrozivé manko snížit Gago, na konci rychlé akce po pravé straně ovšem mířil jen do Machovského lapačky. Naopak krátce před první sirénou Stach po drzém průniku mezi kruhy i s pomocí teče bránícího Matějíčka překonal táhlou střelou Kašíka počtvrté.

Do prostřední části už mezi zlínské tyče naskočil náhradník Štůrala, dlouho však nulu neudržel. Ve 22. minutě se totiž po zblokované střele Moravčíka do odkryté branky trefil v den svých šestadvacetin Preisinger. Rozjetí domácí pokračovali v náporu a Štůrala musel krýt únik Kubalíka i bombu Kadlece.

Viditelně odevzdané hosty neprobral z dobré pozice pálící Veselý. Naopak po polovině utkání překvapil Štůralu bekhendovou střelou Kratěna. Zlínský gólman poté spatně rozehrál při přesilovce a Lev ho za to potrestal bekhendovým zakončením pod horní tyč na 7:0.

Do závěrečné třetiny nastoupily oba týmy už jen z povinnosti a tempo výrazně opadlo. Hostům se alespoň ve 49. minutě podařilo zásluhou premiérové extraligové trefy Gaga zaznamenat čestný úspěch a odvrátit hrozbu největšího debaklu sezony. Stejně vysokou porážku už Zlín utrpěl ve 22. kole na ledě Třince.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 7:1 (4:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. D. Kubalík (Němeček, Kracík), 13. Indrák (Lev, Stach), 15. Lev (Indrák, Kadlec), 20. Stach (D. Kubalík), 22. Preisinger (T. Svoboda, Moravčík), 33. Kratěna (Němeček, D. Kubalík), 35. Lev - 49. Gago (Popelka). Rozhodčí: Hribik, M. Petružálek - Barvíř, Gerát. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4755.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Kadlec, Němeček, D. Sklenička, Moravčík - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Stach, Lev - M. Procházka, Preisinger, T. Svoboda - Hrnka, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Zlín: Kašík (21. Štůrala) - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Řezníček, Žižka, od 22. navíc Gazda - Bukarts, P. Holík, Říčka - Okál, Chytil, O. Veselý - D. Šťastný, Honejsek, J. Ondráček - Gago, Popelka, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: