Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 3:1Mountfield vyhrál v souboji o čtvrté místo nad Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Picard 1 : 0
25. Picard 2 : 0
33. Hanzl 2 : 1
60. Červený 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 45. kole extraligy v přímém souboji o čtvrté místo v tabulce nad Litvínovem 3:1 a unikli Vervě na rozdíl čtyř bodů. Dvěma góly zařídil úspěch Mountfieldu kanadský útočník Alexandre Picard. Domácí navázali na úspěch v derby na ledě Pardubic (4:1), před kterým třikrát za sebou nebodovali.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Martin Štajnoch, Alexandre Picard a Tomáš Knotek, všichni z Hradce Králové, oslavují gól.

Článek

Utkání se v úvodu hrálo bez větších šancí na obou stranách. Až v posledních pěti minutách úvodní části navázali domácí, kteří nastoupili bez nemocného kapitána Bednáře, na páteční výkon z derby v Pardubicích. Nejprve se dostal do slušné možnosti Kukumberg, ale Janus zasáhl betonem. Gól padl v 18. minutě, kdy Jarůšek zachytil nepříliš dobré vyhození hostů, puk předal Picardovi a ten perfektní ranou do horního rohu pokořil Januse.

Ve druhé části byl Mountfield výrazně lepší, hned v úvodní minutě trefil Červený ve velké šanci Januse do helmy. Poté sice Hradec podržel gólman Rybár, jenž betonem vyrazil výbornou střelu Černého, jenže pak Mountfield zvýšil tlak. Picard Januse nejprve nepokořil, ale ve 25. minutě se dobře zorientoval na brankovišti a dorážkou zvýšil na 2:0.

Třetí branku pak mohl ve 28. minutě přidat Jarůšek, ale neproměnil trestné střílení nařízené za faul gólmana Januse právě na něj. Tento moment hosty povzbudil, po něm byli lepší. Jejich vzepjetí využil ve 33. minutě Martin Hanzl, který se trefil po přihrávce Jakuba Černého od zadního mantinelu.

Třetí třetinu začala Verva velkým tlakem, na domácích byla viditelná únava, která se u nich hromadí i kvůli startu Spenglerově poháru v Davosu v závěru prosince. Jenže brankář Rybár byl vynikající, navíc se jeho spoluhráči postupně zvedli a hru vyrovnali. V poslední minutě k tomu útočník Červený skóroval při power play hostů do prázdné brány a bylo rozhodnuto.

45. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Picard (Jarůšek), 25. Picard (Čáp, Jarůšek), 60. Červený (Dragoun) - 33. M. Hanzl (J. Černý). Rozhodčí: Polák, Kika - J. Svoboda, Kotlík. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5497.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Červený, Dragoun, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - P. Beránek, Nedvídek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, K. Pilař, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Martynek, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Válek, Trávníček - Jurčík, K. Reichel, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama