Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 2:5Sparta v přímé bitvě o třetí místo podlehla Hradci, v přesilovkách pálil Knotek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Nedvídek 0 : 1
13. Klimek 1 : 1
40. Knotek 1 : 2
43. Pláněk 1 : 3
46. Knotek 1 : 4
58. Jarůšek 1 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli na ledě Sparty šlágr 46. extraligového kola, který byl přímým soubojem o třetí místo, 5:2 a před Pražany nyní mají tříbodový náskok. Východočeši dokázali otočit nepříznivý stav 1:2, dvěma góly v přesilových hrách se o to přičinil útočník Tomáš Knotek. I počtvrté v sezóně tak platí, že vzájemné souboje těchto týmů vyhrává hostující tým.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sparťan Richard Nedomlel (vlevo) v souboji s Richardem Jarůškem z Hradce Králové - ilustrační foto.

Článek

Sparta kvůli náročnému programu z posledních dní šetřila Slováky Gernáta, Kudrnu a Cingela, kteří minulý týden reprezentovali svou vlast, i bez nich ale vstoupila do utkání s Hradcem velice aktivně. A protože i Mountfield vsadil od začátku na aktivní hokej, byla to v O2 areně atraktivní podívaná.

Skóre se poprvé měnil na konci druhé třetiny, když se před domácího brankáře Pöpperleho prosmýkl z pravého křídla Pavlík a Nedvídek následnou dorážku procpal do sítě. Pražané ale odpověděli o pouhých 45 vteřin později. Z trestu obránce Východočechů Vydareného uplynulo jen dvanáct sekund, když Vrána dělovkou z pravého kruhu srovnal.

A za necelé čtyři minuty Sparta udeřila i v oslabení. Už se zdálo, že přečíslení dvou na jednoho Klimek s Buchtelem překombinovali, jenže z druhé vlny přijíždějící Kaliny vrátil puk Klimkovi, jenž uspěl na hranici brankoviště. Třetí gól mohl přidat Řepík, jeho ráno ale zastavili hradečtí obránce na čáře.

V samém závěru prvního dějství ale měla Sparta kliku. Pöpperle totiž vyrazil kotouč vysoko nad sebe a pak měl štěstí, že nedopadl za jeho záda. Po první změně stran tempo hry přeci jen opadlo, domácí však mohli vstřelit už druhý gól v oslabení, uniknuvší Forman ale zamířil jen do Rybárovy vyrážečky.

Knotkovy góly v přesilovkách

Místo toho ale přišla další hradecká přesilovka a srovnání. Vránovo nedůrazné vyhození z obranné třetiny zachytil na modré čáře Bednář, předložil kotouč Tomáši Knotkovi, jenž už neměl problém zavěsit do odkryté klece.

Uběhly pouhé dvě minuty z třetí periody a Hradec obrat dokonal, Pláňkovo nahození od modré totiž Pöpperle přes val těl před sebou neudržel A za další tři minuty už měl Hradec dvoubrankový náskok. Střílející Bednář v početní výhodě sice nastřelil Piskáčka, puk se však odrazil ke Knotkovi, na kterého znovu zívala volná klec.

Závěrečný tlak Sparty dlouho nepřicházel, tři minuty před koncem se domácí rozhodli risknout hru bez brankáře, jenže jejich prázdnou branku záhy trefil Jarůšek a upravil na konečných 5:2 pro Mountfield.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:5 (2:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 9. P. Vrána (J. Hlinka, Řepík), 13. Klimek (Kalina, Buchtele) - 8. Nedvídek (R. Pavlík, Gregorc), 40. T. Knotek (Jaroslav Bednář), 43. Pláněk (Nedvídek, R. Pavlík), 46. T. Knotek (Jaroslav Bednář, Gregorc), 58. Jarůšek. Rozhodčí: Bejček, Hodek - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 7990.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Eminger, Mikliš - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Smejkal, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Deveaux, Ihnacak, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, od 21. navíc Čáp - Červený, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Köhler, Nedvídek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: