Hlavní obsah

Pardubice - Chomutov 4:7Chomutov vyhrál po přestřelce v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Sýkora 1 : 0
10. Poletín 1 : 1
21. Rolinek 2 : 1
25. Bárta 3 : 1
25. Skokan 3 : 2
29. Sýkora 4 : 2
29. Huml 4 : 3
33. Valach 4 : 4
37. Kämpf 4 : 5
53. Mrázek 4 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova zvítězili v bláznivém utkání 46. kola extraligy na ledě Pardubic 7:4. Piráti porazili předposlední Dynamo poprvé v sezoně a dotáhli se bodově na šestou Kometu Brno, když zlomili zápas na svou stranu zejména ve druhé třetině. Ta nabídla celkově sedm branek, oba týmy se navíc trefily při vlastním oslabení. Utkání přineslo také šarvátku mezi domácím Davidem Tomáškem a Brettem Flemmingem. Chomutovský obránce chvíli předtím fauloval Petra Čáslavu a zápas tímto momentem pro oba hráče skončil.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Chomutovští hokejisté se radují z gólu proti Pardubicím.

Článek

Dění na pardubickém ledě přitom od počátku nenaznačovalo, v jakou přestřelku se zápas postupně zvrhne. Dynamo začalo lépe a v deváté minutě se po akci Rolinka a střele Sýkory dostalo do vedení. Chomutov ale za necelou minutu díky důraznému Poletínovi srovnal. Piráti po gólu převzali režii hry a na pauzu odcházeli s vedením, jež zařídil střelou z hranice brankoviště Huml.

Pardubice si do druhé třetiny přenesly část přesilové hry a v ní tvrdou ranou pod horní tyč vyrovnal Rolinek. Domácí kapitán zároveň odšpuntoval gólové hody. Ve 25. minutě nejprve Skokan snadnou trefou do prázdné branky vrátil Chomutovu vedení, avšak za necelou půlminutu opět srovnal Bárta, který přesně zacílil z ostrého úhlu.

Dynamo pak dokonce otočilo skóre, navíc při vlastním oslabení. Sýkora ujel do brejku a trefil se mezi Lacovy betony. Vedení však vydrželo domácím jen 24 vteřin; Chomutov totiž v téže minutě zužitkoval pokračující přesilovku, když Huml trefil plachtící kotouč tak šikovně, že se od Hübla odrazil do branky.

Po čtvrtém gólu nastoupil do pardubické branky Růzička, ale ani on nedokázal čisté konto udržet delší dobu. I Chomutov se díky dělovce Valacha trefil při přesilovce soupeře a ve 33. minutě znovu vedl. Velkou možnost na vyrovnání následně neproměnil Starý, a tak znovu udeřili hosté. Dvoubrankový náskok zařídil Pirátům svižnou střelou z mezikruží Kämpf.

Možná zlomový moment přišel ve 46. minutě. Pronikajícího Čáslavu srazil nešetrným zákrokem Flemming, který za faul inkasoval trest na pět minut a do konce zápasu. Dynamo tak mělo k dispozici dlouhou přesilovku, zpočátku navíc na minutu zesílenou o předchozí trest Pirátů. Kýženou branku naděje však domácí nevstřelili a ani si nevypracovali kloudnou příležitost.

Stejnou výhodu následně měli i Piráti a ti si vedli o poznání lépe než soupeř. Před Růžičkovou brankou zůstal nehlídaný Mrázek a na druhý pokus přidal sedmou branku Chomutova, čímž definitivně rozhodl.

HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 4:7 (1:2, 3:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. P. Sýkora (Rolinek, Ščotka), 21. Rolinek (Trončinský, Špirko), 25. Bárta (Chaloupka), 29. P. Sýkora (Trončinský) - 10. Poletín, 17. Huml (Vondrka), 25. Skokan (V. Růžička ml., Valach), 29. Huml, 33. Valach (Vondrka, Flemming), 37. Kämpf (Poletín), 53. J. Mrázek (Huml, Rutta). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Polonyi, Flegl. Vyloučení: 5:7, navíc Tomášek 10 min. - Flemming 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 6181.
Pardubice: J. Hübl (29. M. Růžička) - Nedbal, Trončinský, Schaus, Čáslava, Ščotka, Chaloupka - P. Sýkora, Špirko, Rolinek - J. Sýkora, Tomášek, Hubáček - M. Beran, Nahodil, Bárta - Starý, T. Kaut, Poulíček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, Skinner - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Račuk, D. Kaše, Hlava. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: