Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 3:5Vítkovice otočily duel v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Flek 1 : 0
11. Gríger 2 : 0
15. Balán 2 : 1
24. Klok 2 : 2
37. Szturc 2 : 3
38. Květoň 2 : 4
43. Szturc 2 : 5
53. Tomeček 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vyhráli v utkání 46. kola extraligy na ledě posledních Karlových Varů 5:3. Energie vedla v polovině první třetiny už 2:0, ale Ostravané si i díky dvěma gólům a asistenci útočníka Romana Szturce upevnili pozici v desítce.

Článek

Po slavnostním úvodu, při němž byl karlovarský kapitán Skuhravý oceněn za klubový rekord v počtu kanadských bodů, který činil k dnešnímu utkání 387 bodů, začali utkání lépe domácí. Ve třetí minutě si vlastní zblokovanou střelu dojel Flek a poprvé překonal Bartošáka v brance Vítkovic. Srovnáno mohlo být o minutu později, ale pohledná individuální akce Tybora skončila na betonech gólmana Honzíka.

V 11. minutě po aktivním forčekinku v obranném pásmu hostů získala Energie puk, Mullane připravil pozici k zakončení pro Grígera a ten střelou z mezikruží navýšil vedení Západočechů. Aktivitu a převahu hráčů z lázeňského města zchladil ale Balán, který v 15. minutě snížil po hrubce Baldajeva za vlastní brankou.

Druhá dvacetiminutovka přinesla úplně odlišný obraz hry. Vítkovičtí přitvrdili v osobních soubojích a začali napadat karlovarské hráče již v jejich obranném pásmu. Zvýšená aktivita jim přinesla i brankový efekt. Ve 24. minutě našel Klok volné místo u pravé Honzíkovy tyčky a pohotovou střelou srovnal skóre na 2:2.

Zvýšená tvrdost hráčů obou mužstev přinesla v polovině zápasu sérii vyloučení, při kterých se opět prosadili Severomoravané. Nejdříve ve 37. minutě ve vlastním oslabení projel přes celé kluziště Szturc a střelou z vrcholu kruhu pro vhazování otočil vývoj utkání. O minutu později při vyloučení Beránka překonal Květoň počtvrté dnes nejistého Honzíka. Po obdržené brance sáhli domácí trenéři k jeho vystřídání Tadeášem Dvořákem.

Ve 43. minutě po další hrubé chybě namazal obránce Weinhold agilnímu Szturcovi a ten navýšil skóre již na tříbrankový rozdíl. Definitivní podobu výsledku dal v 53. minutě Vojtěch Tomeček, který zužitkoval ideální nahrávku Mullanea.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 3:5 (2:1, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Flek (D. Kindl), 11. Gríger (Mullane, Tomáš Dvořák), 53. V. Tomeček (Mullane) - 15. Balán (Szturc), 24. Klok (Tybor, D. Květoň), 37. Szturc, 38. D. Květoň (O. Roman, Tybor), 43. Szturc. Rozhodčí: Hradil, M. Petružálek - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2166.
Karlovy Vary: Honzík (38. Tadeáš Dvořák) - Baldajev, Sičák, Dujsík, Harant, M. Rohan, Tomáš Dvořák, od 41. navíc Weinhold - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Gríger, Mullane - Flek, D. Kindl, O. Beránek - od 41. navíc Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, D. Krenželok, Urbanec, Výtisk, Kovář - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Hudeček, Y. Stastny, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, E. Němec - Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka

Reklama

Související témata: