Hlavní obsah

Chomutov - Třinec 2:1 SNVondrka zařídil výhru Chomutova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Vondrka 1 : 0
44. Redenbach 1 : 1
65. Vondrka (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova zdolali ve 47. kole extraligy Třinec 2:1 po samostatných nájezdech a vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů. Piráti vedli od konce první třetiny díky brance Michala Vondrky a za Oceláře vyrovnal ve 44. minutě kanadský útočník Tyler Redenbach. Zápas rozuzlil v rozstřelu svou druhou trefou v utkání Vondrka.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Úvod utkání moc šancí nepřinesl, více střeleckých pokusů pokryl domácí Laco, který držel čisté konto. Před polovinou první třetiny si Třinečtí zahráli početní výhodu, která skončila téměř bez ohrožení branky.

Na druhé straně předvedl ve 13. minutě pěknou individuální akci Lauko, který ale trefil boční síť Hrubcovy branky. Než šli hosté do čtyř, vyslal nepříjemnou střelu Petružálek, kterou pokryl Laco. Piráti se radovali 15 vteřin před koncem prvního dějství v přesilovce. Po Ruttově dělovce od modré čáry dorazil puk do poloprázdné brány Vondrka a postaral se o jubilejní 2000. extraligový gól Pirátů.

Na začátku druhého dějství Marosz v situaci dva na jednoho posunul puk na Draveckého, který tváří v tvář nepřekonal chomutovskou jedničku. Od 27. minuty měli domácí možnost zkrácené přesilové hry pět na tři, kterou však během 38 vteřin nevyužili. Téměř v polovině duelu Račuk projel pásmo, uvolnil Kudělku, jenž ale netrefil poloodkrytou branku.

V další početní výhodě měl možnost Račuk, ale před brankou neuspěl. V posledních vteřinách prostřední dvacetiminutovky ujeli ve vlastním oslabení dva na jednoho Poletín s Vondrkou, jenž ale z první netrefil branku.

Ve třetího dějství se Třinec ubránil při Petružálkově trestu a pak vyrovnal. Za Laca dotlačil puk Redenbach a sudí branku po poradě s videorozhodčím uznali. Při následné početní výhodě měli domácí velký tlak, ale Hrubce neprostřelili. Velkou šanci měl Vondrka. Když nevyužil přesilovku ani Třinec, zápas dospěl do prodloužení.

V nastavení měl velkou šanci Huml, jenž ale v úniku tísněn neuspěl. Další příležitost domácích nezužitkoval v přečíslení dvou na jednoho Růžička. V poslední vteřinách si Třinec vytvořil tlak, ale také neuspěl. V nájezdech se prosadil jako jediný Vondrka a rozhodl.

47. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Vondrka (Rutta, Huml), rozhodující sam. nájezd Vondrka - 44. Redenbach (J. Petružálek, Klimenta). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), R. Svoboda - Jelínek, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 4738.
Chomutov: J. Laco - Rutta, Kudělka, Valach, Dlapa, J. Mrázek, Skinner, L. Chalupa, R. Havel - Vondrka, Huml, Tomica - Račuk, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, D. Kaše, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Třinec: Hrubec - Roth, L. Galvas, Hrabal, Jank, M. Doudera, Linhart - Netík, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - J. Petružálek, Redenbach, Klimenta - Hrňa, Marosz, Dravecký. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Reklama

Související témata: