Hlavní obsah

Američané měli málo času na odpočinek

, 17. května 2006

Na hokejovém mistrovství světa je známo konečné pořadí poloviny národních celků. Ty zbylé doufají, že je do neděle ještě čekají tři zápasy, protože by to pro ně znamenalo účast při rozdělování medailí. Aby se ho mohly zúčastnit, musí ovšem vyhrát klíčový zápas celého mistrovství. Ve velmi čerstvé paměti je stále ještě osud Slovenska, jemuž nebylo nic platné, jak hladce na zimních olympijských hrách prošlo základní skupinou.

Článek

Švédsko si na olympijských hrách vysloužilo od mnohých opovržení, když ústy trenéra dalo najevo, že si je ochotno soupeře pro čtvrtfinále vybrat i tím způsobem, že poslední zápas ve skupině prohraje. Na mistrovství světa nemohlo takto kalukovat, protože mělo své zápasy odehrané již v pondělí, kdy jako jediné zatím na turnaji neprohrálo s Ruskem. Soupeře mu přinesl včerejší odpolední výsledek.

Tým USA opět ukázal, že přijel na mistrovství světa skvěle takticky připraven. Mužsvto určitě není tak produktivní, jak by mělo, ale ve většině případů to dokáže vynahradit dobrou obranou. Je lhostejné, zda ji z branky diriguje Anderson či Bacashihua a trenér Eaves má díky tomu o jednu příjemnou starost navíc. Dnes ovšem bude muset řešit únavu svých svěřenců, kteří vyjedou k dalšímu zápasu necelých čtyřiadvacet hodin po tom předchozím.

Oba týmy zakončily skupinu se shodným bodovým ziskem. Bookmakeři BetAndWin ale rozhodně jejich šance na postup jako vyrovnané nevidí. Na postup olympijských vítězů ze Švédska do semifinále vypsali kurs 1,25. Na postup USA, které na minulých dvou šampionátech bojovaly ve čtvrtfinále vždy až do samostatných nájezdů, si lze vsadit v kursu 3,35.

Reklama