Hlavní obsah

Astana - Omsk 1:3Novosibirsk na play off KHL nedosáhl, postoupil čínský nováček

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Novosibirsku nedosáhli v Kontinentální lize na postup do play off, třebaže v posledním utkání základní části zvítězili v Jekatěrinburgu 2:1 po samostatných nájezdech. Získali tak ve Východní konferenci stejný počet bodů jako čínský nováček Kunlun, ten ale vyhrál víc zápasů v normální hrací době. Novosibirsk se musel od října obejít bez českého brankáře Alexandera Saláka, který si poranil koleno a sezona pro něj předčasně skončila.

Článek

Poslední zápas hrál také Chabarovsk, který skončil ve Východní konferenci dvanáctý. V Jaroslavli zvítězil 5:3, útočník hostů Tomáš Zohorna si připsal tři body za gól a dvě asistence. Na vítěznou branku Dynama Moskva v utkání s Kunlunem (2:1) přihrál Lukáš Kašpar.

Osmifinálové dvojice:
CSKA Moskva - Jokerit
Petrohrad - Podolsk
Dynamo Moskva - Nižnij Novgorod
Jaroslavl - Dinamo Minsk
Magnitogorsk - Kunlun
Omsk - Vladivostok
Kazaň - Ufa
Čeljabinsk - Astana

Nejlepší týmy ligy CSKA Moskva a Petrohrad zakončily šedesátizápasovou základní část vítězně. Na prvním místě tabulky Západní konference se udržel moskevský celek, který se v úvodním kole play off utká s Jokeritem Helsinky.

Nejproduktivnějším hráčem základní části se s rekordním počtem 85 bodů stal Sergej Mozjakin z týmu obhájce titulu a vítěze Východní konference Magnitogorsku. Kanadské bodování vyhrál z devíti ročníků KHL už pošesté, také jeho 48 gólů je novým ligovým rekordem. Nejlepším Čechem byl jeho spoluhráč Jan Kovář (23+40).

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Omsk 1:3
Chanty-Mansijsk - Novokuzněck 1:4
Ufa - Lada Togliatti 4:2
Jekatěrinburg - Novosibirsk 1:2 SN
CSKA Moskva - Spartak Moskva 6:1
Čerepovec - HK Soči 3:2
Dinamo Minsk - Kazaň 3:4
Dynamo Moskva - Kunlun Red Star 2:1 (za domácí Kašpar 0+1)
Jaroslavl - Chabarovsk 3:5 (za hosty T. Zohorna 1+2)
Petrohrad - Nižnij Novgorod 4:2
Viťaz Podolsk - Vladivostok 1:3,
Dinamo Riga - Nižněkamsk 3:2 po sam. nájezdech

Reklama