Hlavní obsah

Sparta - Bohemians 1905 1:0Čermák rozhodl derby, Letenští se drží za největšími konkurenty

Praha

Plzeň i Slavia v sobotu vyhrály, a tak si Letenští nemohli žádnou ztrátu dovolit. Tři dny po pohárovém debaklu v Rostově vstoupili fotbalisté pražské Sparty do ligového jara a v utkání 17. kola porazili Bohemians Praha 1905 1:0. O osudu malého pražského derby rozhodl záložník Aleš Čermák, který vstřelil svůj vůbec první ligový gól za Spartu. Ta tedy s Klokany neprohrála v soutěži již 19 posledních zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Čermák ze Sparty oslavuje svůj gól na 1:0 proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Tři změny udělali letenští trenéři v základní sestavě proti čtvrtečnímu výbuchu v Rostově. Na lavičce zůstali Mazuch, Vácha a Juliš, nahradili je Holek, Čermák a Lafata. Důvěru tedy znovu dostal hříšník Konaté, jehož vyloučení v Rusku zaplatila Sparta debaklem.

Klokani rozprostřeli na Letné svou pětiobráncovou pavučinu a domácí ji hned od začátku začali dobývat. K šancím to ovšem nevedlo, a tak i Bohemka začala vystrkovat růžky směrem ke Koubkově brance.

První šanci přinesla až Dočkalova standardka ve 20. minutě, Lafata ovšem hlavičkoval z ofsajdu. O první pořádnou střelu na bránu se tedy musel Dočkal postarat sám, pozorný Berkovec ji vyrazil na roh. A když to nešlo zblízka, tak zdálky ano. Čermák zaskočil svou první ligovou trefou v rudém dresu vršovického brankáře střelou levačkou pod břevno a zužitkoval tak zvýšenou aktivitu domácích.

Hned v první minutě druhé půle měli tutovku Klokani. Markovič šel sám na Koubka, letenský gólman mu ovšem radost pokazil. Sparta předvedla jen Konatého brejk, který za cenu žluté karty zastavil Švec, jinak spíš hlídala nejtěsnější náskok.

V nastavení mohl vyrovnat Jirásek, ale branku netrefil.

Fotbalová liga - 17. kolo:
Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 36. Čermák. Rozhodčí: Ardeleánu - Kotík, Antoníček. ŽK: Mašek, Švec, Havel (všichni Boh.). Diváci: 11 392.
Sparta: T. Koubek - Karavajev, Holek, Michal Kadlec, Costa - Sáček, Čermák (83. Vácha) - Néstor (68. Juliš), Dočkal, Konaté - Lafata (86. Šural). Trenér: Požár.
Bohemians: Berkovec - Dostál, Buchta, Krch, Švec, Havel - Hubínek, Jirásek - Mašek (73. Berger), Markovič (84. Luts), Bartek. Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata: