Hlavní obsah

Sparta - Brno 4:0Sparta koncertovala, Kometě nepomohl ani Pöpperleho zkrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pech 1 : 0
13. Pech 2 : 0
46. Forman 3 : 0
51. Klimek 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Po minulém vítězství nad Pardubicemi si hokejisté Komety přáli uspět i v nedělním utkání 48. kola na ledě Sparty a v extralize poprvé od 30. prosince dvakrát v řadě naplno bodovat, jenže v libeňské areně tvrdě narazili. Domácí Sparta před zraky 11 974 diváků zadělala na vítězství 4:0 už v první třetině, kdy se dvakrát prosadil Lukáš Pech. Definitivní podobu výsledku pak dali ve 46. minutě Miroslav Forman a v 52. minutě Lukáš Klimek.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle (uprostřed) fauluje Leoše Čermáka (vlevo) z Komety. Píchl ho holí a šel předčasně do sprchy.

Článek

Spartě sice proti Kometě chyběl z rodinných důvodů elitní centr Petr Vrána, bodové příspěvky nejproduktivnějšího hráče této extraligové sezóny však domácím v neděli nechyběly. V libeňské aréně sice mohutně povzbuzovaly hosty davy příznivců v modrobílých dresech, ti však příliš důvodů k radosti neměli.

Pro vývoj utkání byl hodně důležitý už samotný úvod. Ve 4. minutě totiž obdržel dvě minuty za nedovolené bránění Vondráček a o 23 sekund později ho na trestné lavici doplnil za nebezpečnou hru vysokou holí i Hruška. Pražanům pak stačilo k využití dvojnásobné přesilovky jen devět sekund. Po vyhraném vhazování poslal Mikuš puk Hlinkovi, který ho naservíroval Pechovi a ten do poloodkryté klece otevřel skóre.

Sparta byla v první třetině lepším týmem, soupeře převyšovala v pohybu a ve 13. minutě se dočkala další gólové odměny, když biliárovou akci pohodlně zakončil střelou do prázdné klece znovu Pech. Sparťanský gólman se v prvním dějství spíše nudil, vůbec první střelu na branku vyslali Moravané až v 9. minutě, Nečas ale kotouč do sítě nedopravil.

Ani ve druhém dějství se obraz hry příliš nezměnil. Sparta mohla několikrát své vedení zvýraznit. Kumstát ale netrefil puk ideálně a Pech, jenž útočil na hattrick, zase o kousek minul levou tyč.

Forman pojistil výhru

Kometa, jež vedle dlouhodobých marodů postrádala v O2 areně i Vincoura, sice zlepšila pohyb, sparťanského brankáře ovšem tolik nezaměstnávala. Jedinou vážnější příležitost měl po teči Hruškovy střely Erat, Pöpperle ale vymrštil svůj beton včas. Ve 37. minutě však Moravanům nečekaně svitla naděje na obrat. Pöpperle koncem hole píchl Čermáka a rozhodčí mu udělili trest na pět minut a do konce utkání. Po nepochopitelném zkratu musel mezi tři tyče náhradník Filip Novotný, Brňané se ale kontaktní trefy v dlouhé početní výhodě nedočkali.

Pražané kritickou situaci zvládli a v závěrečné části potřetí udeřili. Kumstát  ještě neuspěl, ve 46. minutě ale Forman procedil puk mezi betony Vejmelky a definitivně uklidnil domácí fandy. Kometa se snažila alespoň o čestný úspěch, jenže recept na Novotného nenašla. Naopak nadšené domácí publikum potěšil ještě v 51. minutě Klimek, jenž z dorážky zpečetil zasloužený triumf Sparty.

48. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Pech (J. Hlinka, Mikuš), 13. Pech (Forman, Kumstát), 46. Forman (Kalina, Piskáček), 51. Klimek (Řepík, J. Hlinka). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hejduk - Špůr, Lhotský. Vyloučení: 4:5, navíc Pöpperle (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 11 974.
Sparta: Pöpperle (37. F. Novotný) - Gernát, J. Mikuš, Piskáček, Kalina, Eminger, Nedomlel, od 21. navíc Barinka - Řepík, J. Hlinka, Klimek - Ihnacak, Smejkal, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - V. Němec, Nečas, Brabenec - Vondráček, Dočekal, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články