Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 1:0Kohoutům stačil na Piráty jediný gól, rozhodl Vlach

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vlach 1 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 48. kole extraligy Chomutov 1:0 a posunuli se v tabulce na jedenácté místo. Na desátou Plzeň Hanáci ztrácí čtyři body, mají však utkání k dobru. Dnešní vyrovnaný zápas rozhodl gól útočníka Romana Vlacha v 11. minutě, uzdravený brankář Branislav Konrád oslavil svůj návrat do sestavy čtvrtým čistým kontem v sezóně.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zásah brankáře Olomouce Branislava Konráda v utkání s Chomutovem.

Článek

Vedle Konráda se do olomoucké sestavy vrátil i útočník Skladaný, kouč Venera však stále postrádal řadu dalších hráčů ze základní sestavy. Po zahřívací pětiminutovce mohli jít Hanáci do vedení, když Skladaný našel úplně volného Ondruška, který si sjel před branku, Laco ale Piráty zachránil.

V první přesilovce domácích našel opět Skladaný volného Knotka, Laco však byl příliš blízko, aby jej olomoucký centr mohl překonat. Ihned po přesilovce ale Kohouti udeřili. Rašner nahodil puk na branku, Vlach jej tečoval a Laco byl bez šance. Dvacet vteřin před koncem první třetiny Huml vystrašil bekhendem Konráda, ale Olomouc jednobrankové vedení udržela.

Úvod druhé třetiny vyšel domácím, brankář hostí musel řešit šance Vlacha i Holce, dobrými zákroky však udržel jen jednobrankovou ztrátu Chomutova. Ve 23. minutě chytil Laco i tvrdou střelu Vyrůbalíka. Vyrovnat mohl Račuk, Konrád si ale poradil s jeho pokusem i s dorážkou Sklenáře.

Hanáci odpověděli akcí Mataie a střelou Mikúše, kterou však Laco chytil. Ve třetí početní převaze se do šance řítil Sundher, vracející se Dlapa na poslední chvíli ale jeho střelecký pokus tečoval. Chomutov šel za vyrovnáním opět několik vteřin před koncem třetiny, ale Konrád parádním zákrokem našel puk v lapačce po Koblasově dorážce.

První pětka Pirátů začala po druhé přestávce aktivně a blízko vyrovnání byl Vondrka. Další šanci hostům nabídl nechtěnou tečí Matai, ale Konrád držel čisté konto. Na druhé straně zkoušel Lacovu pozornost po objezdu branky Knotek.

Ve 44. minutě sudí po konzultaci s kolegy u videa neuznali branku Sundhera, která padla po přerušení hry. V následné přesilovce při vyloučení Dlapy vychytal v jejím závěru Laco obránce Galvase. V 53. minutě Kohouty opět podržel Konrád, když chytil dvě obrovské možnosti Pirátů. Blafák Růžičky a nebezpečnou střelu Vondrky. Činil se i Laco, když vychytal Vlacha i Mikúše. V závěru hráli hosté v šesti, ale domácí přežili i obrovskou šanci Humla.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Piráti Chomutov 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 11. Roman Vlach (Rašner, J. Galvas). Rozhodčí: R. Čech, Polák - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 4174.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Jaroměřský, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - T. Mikúš, Roman Vlach, Holec - Kotala, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, Skinner, Kudělka - Vondrka, Huml, Tomica - Račuk, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, D. Kaše, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: