Hlavní obsah

Viceprezident Monaka si připadal jako na hokeji. Snažíme se o show, reagoval kouč

Manchester/Praha

„Připadal jsem si jako na hokeji,“ hlesl ruský viceprezident Monaka Vadim Vasiljev. „Snažíme se prostě dělat show. Fotbal je o vášních a my chceme fanoušky potěšit,“ odvětil portugalský trenér v jeho službách Leonardo Jardim po osmifinálové partii v Manchesteru (3:5), o níž se bude dlouho vyprávět jako o reklamě na fotbal. Osm gólů, úžasné zvraty, devadesát minut napěchovaných ofenzivou a snahou přestřílet protivníka.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kylian Mbappe z Monaka se raduje z druhého gólu v síti Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Skutečně vzrušující partie. „Možná zatím nejvíc vzrušující v této sezóně Ligy mistrů. Pro fanoušky docela určitě," zaznělo z úst Jardima ještě dřív, než se pustil do hodnocení zápasu.

I ruský viceprezident klubu, který ještě v éře Sovětského svazu pracoval v diplomatických službách ministerstva zahraničí, aby se po rozpadu sovětského impéria dal na podnikání, byl z výkonu svého mužstva uchvácený.

"Možná nám chybělo víc chytrosti a inteligence. Proto jsme teď zklamaní," přiznával Radamel Falcao, který má po dvou trefách na Etihad stadium na kontě už 24 branek v 29 odehraných soutěžních zápasech.

„Výsledkem jsem zklamaný, ale na své hráče, kteří dali do utkání naprosto všechno, naopak obrovsky pyšný. Konečné skóre vypadá jako po hokejovém zápase, takže fanoušci si museli prožít pravé hody," rozpovídal se muž, který před čtyřmi lety v lednu vyslyšel přání svého přítele Dmitrije Rybolovleva vlastnícího Monako a začal v klubu pracovat jako poradce a poté sportovní ředitel.

Teď je viceprezidentem a podle slibu, který při inauguraci dal, táhne Monako neustále vzhůru. Ve francouzské lize jeho klub vládne, v osmifinále Ligy mistrů se postavil Manchesteru City na jeho hřišti a navzdory prohře 3:5 pro něj není čtvrtfinále ještě ztraceno.

„Bude to obtížné, ale reálné to je," souhlasil Vasiljev s trenérem i hráči. „Už proto, že jste tady podali důkaz, jakou úroveň má francouzská liga."

„Vstřelit tři góly v Manchesteru, to opravdu dobrá show. Ať už fanoušci na stadiónu, nebo sedící doma, viděli opravdu velkolepý fotbal. Ale ten ještě není u konce. Máme dalších devadesát minut a hrajeme doma," připomínal portugalský kouč Jardim odvetu 15. března, při které bude zase spoléhat na Falcaa, Mbappého a spol.

A to přitom teprve osmnáctiletý Kylian Mbappé na scéně Ligy mistrů debutoval. Přesto po promarněné šanci dal takřka vzápětí gól a sehrála skvělý zápas.

„Po příchodu do Monaka jsme se shodli, že budeme dávat šanci mladým hráčům. Mbappé je součástí tohoto projektu, stejně jako do něho zapadnou další mladíci, které připravujeme," pochlubil se Vasiljev, že filosofie, s níž se ujal funkce, přináší výsledky.

Reklama

Související témata: