Hlavní obsah

St. Etienne - Manchester Utd. 0:1Manchester United vyhrál i v St. Étienne a je v osmifinále Evropské ligy

St. Étienne

Fotbalisté Manchesteru United naplnili předpoklady a postoupili do osmifinále Evropské ligy. Svěřenci Josého Mourinha v odvetě druhého kola vyhráli v St. Étienne i přes půlhodinové oslabení 1:0 a navázali na domácí triumf 3:0. Mezi nejlepší šestnáctku soutěže se dnes kvalifikovaly také Schalke a poprvé v historii FK Krasnodar.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic se spoluhráči z Manchesteru United oslavují vítězný gól proti AS St. Étienne.

Článek

Mourinho šetřil některé opory, ale v základní sestavě "Rudých ďáblů" nechyběli Paul Pogba, který si opět zahrál proti svému bratrovi Forentinovi, nebo autor hattricku z prvního zápasu Zlatan Ibrahimovic.

Už v 17. minutě otevřel skóre Henrik Mchitarjan, jemuž však gólovou radost ještě v první půli zkazilo zranění. Po hodině hry byl po dvou žlutých kartách během tří minut vyloučen stoper Eric Bailly, ale United náskok udrželi a počtvrté za sebou v EL neinkasovali.

Schalke, které si ze hřiště PAOK Soluň přivezlo slibný náskok 3:0, doma s řeckým soupeřem remizovalo 1:1. Německý tým poslal do vedení ve 23. minutě Alessandro Schöpf, krátce poté vyrovnal vlastním gólem Matija Nastasič.

Krasnodar v Istanbulu proti Fenerbahce uhrál remízu 1:1, která mu vzhledem k domácímu vítězství 1:0 stačila. Už v sedmé minutě se z první střely prosadil hostující Fjodor Smolov, před pauzou dal domácím naději Souza, jenže další góly už turecké mužstvo nepřidalo. Fenerbahce doma utnulo sérii sedmi pohárových výher.

Odvetná utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:
Fenerbahce Istanbul - FK Krasnodar 1:1 (1:1)
Branky: 41. Souza - 7. Smolov. První zápas: 0:1, postoupil Krasnodar.
Schalke 04 - PAOK Soluň 1:1 (1:1)
Branky: 23. Schöpf - 25. vlastní Nastasič. První zápas: 3:0, postoupilo Schalke.
AS St. Étienne - Manchester United 0:1 (0:1)
Branka: 17. Mchitarjan. ČK: 63. Bailly (United). První zápas: 0:3, postoupili United.

Reklama

Související témata: