Hlavní obsah

Zlín - Chomutov 4:3 SNŠevci porazili Piráty po nájezdech a jsou desátí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Šťastný 1 : 0
19. Blaťák 2 : 0
21. Růžička 2 : 1
47. Lauko 2 : 2
51. Holík 3 : 2
56. Růžička 3 : 3
65. Bukarts (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 49. kole extraligy Chomutov 4:3 po samostatných nájezdech a posunuli se na desáté místo tabulky před Plzeň. O první výhře Beranů nad Piráty v sezoně rozhodl v osmé sérii nájezdů Roberts Bukarts. Severočeši se díky zisku bodu dotáhli na šesté Brno a dále tak bojují o přímý postup do čtvrtfinále play off.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Roberts Bukarts ze Zlína střílí rozhodující nájezd chomutovskému brankáři Jánu Lacovi.

Článek

Do boje o desítku se pustili Berani svědomitě. Již ve třetí minutě zachytil rozehrávku Chomutova Šťastný a přidal svůj třetí gól v posledních dvou zápasech. Následně byli sice hosté aktivnější, větší šanci si ale nevytvořili. To Zlínští vytěžili z minima maximum. Ondráček s Bukartsem ještě neuspěli, v 19. minutě už ale ránou z první zvýšil na 2:0 Blaťák.

Druhá třetina patřila Chomutovu. První šanci hostů ještě Kašík zlikvidoval, v čase 20:43 ale inkasoval po teči Růžičky. Při následném vyloučení Dlapy mohl Zlínu vrátit dvoubrankové vedení kapitán Veselý, ale nestalo se tak. Naopak vyrovnat mohl Vondrka, jeho rána dokonce prošla mezi betony Kašíka, do sítě si ale cestu nenašla.

Možnost měli Piráti i v oslabení, Kotvan chyboval při rozehrávce, Kämpf však úniku nevyužil. Po něm v brejku i Sklenář mířil mimo. Možnost za Zlín si vytvořil zase Popelka, za Laca však kotouč nedotlačil.

Více ze hry měli i nadále hosté a nakonec se jim podařilo i vyrovnat. Uklidnit je sice mohl junior Chytil, jehož jedna šance skončila i na brankové konstrukci, ale ve 47. minutě již Kašík kapituloval. Ihned po buly uspěl svým pokusem Lauko.

Piráti nadále svého soupeře svírali v tlaku, jenomže Zlín se z ojedinělé možnosti prosadil. Bukartsova střela skončila před Lacem, kde byl se svou dorážkou pohotový Holík. Při následném Blaťákově vyloučení však hosté opět srovnali krok. Humlova šance ještě gólem neskončila, Růžička však již zamířil přesně.

Utkání došlo do prodloužení, ve kterém se Chomutov musel dvě minuty bránit v oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě. Zlín ale početní výhodu nevyužil. Zápas se tak rozhodl až v samostatných nájezdech a hrdinou se v osmé sérii stal Bukarts.

49. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - Piráti Chomutov 4:3 po sam. náj. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. D. Šťastný, 19. Blaťák (P. Holík, Bukarts), 51. P. Holík (Bukarts, Kubiš), rozhodující nájezd Bukarts - 21. V. Růžička ml. (Rutta, Huml), 47. Lauko (Račuk), 56. V. Růžička ml. (Valach). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Lacina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4272.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Honejsek, O. Veselý - Ondráček, Chytil, Ostřížek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Chomutov: J. Laco (37. - 38. T. Král) - Flemming, Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, Skinner, Chalupa - V. Růžička ml., Huml, Vondrka - Skokan, Šťovíček, Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Račuk, D. Kaše, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: