Hlavní obsah

Dukla - Karviná 0:0Karviná dosáhla svého. Pouze bránila, ale bezgólovou remízu na Julisce nakonec ukopala

Karviná dosáhla na pražské Julisce svého. V sobotním duelu 18. ligového kola myslela jen a jen na obranu a bezgólovou remízu nakonec opravdu ubránila. V partii hrané na jednu bránu měla sice Dukla vytrvalou územní převahu, ale jejím výsledkem byla jen tyč nastřelená Olayinkou a dvě velké příležitosti, které nevyužil Podaný.

Foto: fkdukla.cz

Zinedin Mustedanagič v dresu Dukly.

Článek

Paradoxně krajní obránce mohl zajistit Dukle už v první půlhodině vedení a klid, který v dalším průběhu zápasu v koncovce tolik postrádala. Podaný se totiž už ve 13. min. objevil ve velké šanci před Laštůvkovou, ale ten jeho hlavičku vytáhl skvěle na roh, dvanáct minut na to už na domácího beka zívala odkrytá brána, ale on ji přesto dokázal ze dvou metrů přestřelit.

Pražané tak do přestávky svou výraznou územní převahu nezúročili, i když celý první poločas hráli jen oni. Karviná na jakékoli útočné ambice rezignovala ještě před příchodem na trávník a myslela jen a jen na bránění.

Před Laštůvkou zformovala neprodyšný obranný val, s nímž si domácí nevěděli rady. S kombinací jim to nevycházelo, se střeleckými pokusy zpoza šestnáctky také ne. Zvláště, když se neujal ani slibný pokus osmnáctiletého Mustedanagiče, jenž dostal poprvé příležitost v základní sestavě. Laštůvka sice na jeho střelu nedosáhl, ale míč skončil těsně vedle tyče jeho brány.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil, i když pravdou je, že Karviná se na dva tři propagační střelecké pokusy vyslané směrem k Radově bráně zmohla a že Budínský v jednu chvíli zamotal domácím obráncům hlavu.

Dukla sice pokračovala ve vytrvalém dobývání hostující brány, ale když Olayinka po rychlém výpadu Kušníra trefil jen tyč, skončil zápas bezgólovou remízou.

Dukla Praha - MFK Karviná 0:0
Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Hájek. ŽK: Tetour - Budínský.  Diváci: 1613.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagič (60. Juroška) - Miloševič, Holenda, Olayinka (80. Edmond). Trenér: Hynek.
Karviná: Laštůvka - Holík, Košťál, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Moravec (88. Duda), Budínský, Puchel (40. Panák) - Wágner (89. Jovanovič). Trenér: J. Weber.

Reklama

Související témata: