Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 0:0Viktoriáni hráli ve Zlíně bez branek

Zlín

Ani ligový lídr z Plzně z gólově chudého dnešního programu 18. kola první fotbalové ligy nevybočil a bezbrankovou remízou na hřišti Zlína nabídl šanci nejbližším pronásledovatelům. Po nevýrazném prvním poločase domácí svého soupeře předčili herním nasazením, neprosadili se ale v koncovce a už ve čtvrtém zápase v řadě vyšli gólově naprázdno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Petržela z Plzně a Róbert Matejov ze Zlína.

Článek

Oba týmy vsadily v prvním poločase na opatrnou hru se snahou neudělat zbytečnou chybu. Zlín se zaměřil na pozornou defenzívu a při přechodu do protiútoků prokládal postupnou kombinační souhru pokusy nakopávat míče na pohyblivého Diopa. Do šancí se ale domácí fotbalisté dlouho nedostali.

Plzeň se snažila prosadit křídelní hrou, několikrát zahrozil na pravé straně Petržela, ale žádnou akci se mu nepodařilo dotáhnout k zakončení. Jediného útočníka, exzlínského Poznara, pečlivě střežil stoper Jugas a sám se dostal i k nebezpečnému zakončení. Po půlhodině hry zmařil jeho střelecký pokus brankář Kozáčik a těsně před přestávkou netrefil zlínský stoper branku.

Zcela jiný obraz nabídl druhý poločas. Zlín vsadil na drtivý nápor. Živuličovu tvrdou ránu hned po změně stran vytáhl Kozáčik nad břevno a vzápětí Diopovu hlavičku zastavili plzeňští obránci až na brankové čáře, možná dokonce za ní, což by byla otázka pro videorozhodčího. Další příležitost ke skórování propásl po Pazderově centru Traoré, který sám před brankou špatně trefil míč hlavou.

Plzeňský trenér Pivarník neprobral své svěřence z útlumu ani třemi střídáními. Největší šanci měl po hodině hry Hubník, ale trefil jen boční síť. Viktoria vyslala první střelu na branku až v poslední minutě, ale s Krmenčíkovým pokusem si domácí brankář Dostál poradil.

18. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Proske - Blažej, Pospíšil. ŽK: Diop, Matejov, Hnaníček, Janíček - Zeman. Diváci: 5109
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Traoré, Hnaníček (88. Janíček), Živulič, Štípek (78. Holík) - Diop(79. Beauguel). Trenér: Páník.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (67. Zeman), Ivanschitz (52. Hromada), Kovařík - Poznar (57. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: