Hlavní obsah

Štěpánek si zahraje o finále

K druhému titulu v kariéře má blízko český tenista Radek Štěpánek. Patnáctý nasazený hráč je na turnaji v Hamburku už semifinále. V něm se dnes utká s Argentincem Acasusem, kterého v předchozích dvou duelech porazil.

Článek

Štěpánek před blížícím se French Open chytá slibnou formu. Už před týdnem v Římě porazil ve dvou setech Lopeze a Nieminena a skončil až na raketě Rogera Federera. Podobně se mu daří i v Hamburku, kde prvními třemi koly prošel bez problémů. V tom prvním mu vzdal zápas za stavu 3-6 1-3 Kypřan Baghdatis, ve druhém porazil český hráč domácího Phaua 6-4 6-3 a ve třetím Švéda Soderlinga 6-3 6-2. Problémy měl Štěpánek až ve čtvrtfinále; Bělorus Mirnyj, který tu už vyřadil Simona a Kiefera, vyhrál první set a ve druhé sadě se hrál tie break. Ten vyhrál favorizovaný Štěpánek, který poté získal i třetí set.

Respekt ale budí i výsledky třiadvacetiletého Acasusa. Argentinec až do turnaje v Hamburku neprožíval zrovna úspěšnou sezonu; v únoru sice zvítězil na turnaji ve Vina del Mar, od té doby se ale trápil a na posledních pěti turnajích se nedostal přes druhé kolo. To se v Hamburku změnilo. V prvním kole povolil Němci Greulovi pouhé tři gamy a ve druhém na něj ještě o jednu hru méně uhrál pátý hráč světa, Chorvat Ljubičič. Po cenném vítězství 6-2 6-0 čekal na Acasusa Sebeastian Grosjean, se kterým si Argentinec poradil rovněž ve dvou setech. První sadu prohrál Acasuso až ve čtvrtfinále. Štěpánkova soupeře potrápil Verdasco, který získal druhý set v tie breaku, nakonec se ale z výhry 6-1 6-7 6-3 radoval Acasuso.

Oba hráči proti sobě hráli už třikrát. Poprvé zvítězil Acasuso, který v roce 2002 porazil Štěpánka v Prostějově 7-6 6-3. O rok později mu to ale český hráč na stejném turnaji vrátil a zvítězil 6-3 6-4 a ve vyrovnaném utkání zvítězil i loni v Madridu, kde se radoval z výhry 7-6 4-6 7-6. Pokud dnes Štěpánek zvítězí nad Acasusem potřetí v řadě, bude mít velkou šanci získat druhý titul v kariéře. V Hamburku totiž nestartují Federer ani Nadal, takže by ve finále narazil na lepšího z dvojice Robredo-Ančič. Podle bookmakerů má dns ale větší šanci na výhru Acasuso, na kterého společnost Betandwin vypsala kurs 1.53. Věříte, že si český tenista nenechá ujít příležitost bojovat ve finále milionového turnaje? Pak si vsaďte na vítězství Štěpánka, kurs je 2.18.

Reklama