Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 3:1Pražané porazili Litvínov a mají jistotu, že čtvrtfinále začnou doma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Gernát 1 : 0
17. Kumstát 2 : 0
18. Hořava 2 : 1
28. Buchtele 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v utkání 50. extraligového kola Litvínov 3:1 a po páté výhře v řadě mají jistotu, že čtvrtfinále play off začnou doma. Dvěma asistencemi se na triumfu Pražanů podílel útočník Lukáš Pech, s padesáti body nejproduktivnější hráč probíhající sezóny soutěže. Severočeši padli po předchozí šňůře čtyř vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Lukáš Pech oslavuje gól - ilustrační foto.

Článek

V dresu Sparty se poprvé v sezóně objevil Jan Hlaváč, který stejně jako v minulém ročníku posílil Pražany v závěru základní části. Do sestavy domácích se tak nevešli jiní útočníci Smejkal, Ihnacak nebo Deveaux.

Kalousovi svěřenci začali aktivně, už v osmé minutě mohli jít do vedení, jenže proti Vránovi pálícímu do odkryté klece se vytáhl gólman Janus a betonem zastavil puk na čáře. O čtyři minuty později už ale kapituloval, rychlý brejk totiž úspěšně zakončil obránce Gernát.

V 17. minutě už Sparta vedla o dva góly. Barinka svým nahozením sice trefil jen Pecha do zad, volného kotouče se ale zmocnil Kumstát a doklepl ho do sítě. Litvínov ale odpověděl za necelou minutu. Pilařovo nahození ze střední třetiny vyrazil brankář Novotný ledabyle jen před sebe a dojíždějící Hořava snížil.

Jenže po změně stran si vzali domácí dvoubrankový náskok zpět, při přesilovce uspěl od modré Buchtele. A hned vzápětí mohl přidat po pěkné individuální akci Řepíka čtvrtý zásah Vrána, Janus ale Chemiky podržel.

Ve 29. minutě se u litvínovské branky strhla hromadná bitka, v níž se do sebe pustili Řepík s Pavlíkem a Nedomlel se Sörvikem, který dostal pořádně naloženo. Od tohoto okamžiku se na ledě přiostřilo a dohrával se každý souboj. Litvínov se snažil s nepříznivým skóre něco dělat, blízko kontaktní trefy byl Hübl, sám před Novotným ale zamířil jen do jeho lapačky.

Na druhé straně mohl definitivně v 51. minutě rozhodnout Buchtele, při úniku v oslabení ale Januse nepřekonal. Spartu to ale nemuselo mrzet, neboť závěrečný nápor Severočechů a nepřipustila a tři body si pohlídala.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Gernát (Řepík, J. Hlinka), 17. Kumstát (Pech, Barinka), 28. Buchtele (Pech, Forman) - 18. M. Hořava (K. Pilař). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. Diváci: 11.070.
Sparta: F. Novotný - Gernát, J. Mikuš, Švrček, Barinka, Eminger, Nedomlel, od 30. navíc Kalina - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Hlaváč, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Litvínov: Janus - Gula, F. Pavlík, Sörvik, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička - Martynek, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Válek, K. Reichel, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články