Hlavní obsah

Tottenham - Stoke 4:0Tottenham deklasoval Stoke, Kane přispěl hattrickem

Londýn

Fotbalisté Tottenhamu deklasovali v 26. kole anglické ligy Stoke 4:0 a posunuli se na druhé místo tabulky, na vedoucí Chelsea ztrácejí "Kohouti" deset bodů. Útočník Harry Kane v neděli vstřelil hattrick, poslední gól přidal Dele Alli. Tottenham potvrdil, že se mu na domácím hřišti daří: v této sezóně na stadiónu White Hart Lane dosud neprohrál a inkasoval pouze pět gólů.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Míč z kopačky Harryho Kanea končí v síti Stoke.

Článek

Kane otevřel skóre ve 14. minutě a oslavil jubilejní 100. gól v klubové kariéře. Navíc šlo o 20. soutěžní branku v sezóně, což se anglickému reprezentantovi povedlo potřetí za sebou. Na druhé straně mohl vyrovnat Crouch, jeho střelu zblízka ale zneškodnil Lloris.

Možnost na vstřelení branky měl v 27. minutě Vertonghen, obránce Tottenhamu však trefil břevno. Pak už ale znovu úřadoval Kane. Nejprve překonal gólmana Granta tvrdou střelou zpoza šestnáctky a o chvíli později skóroval z přímého kopu, k čemuž mu dopomohla teč bránícího hráče.

Kane vstřelil v posledních devíti soutěžních zápasech tři hattricky a se 17 zásahy se posunul do čela tabulky střelců k Sánchezovi z Arsenalu a evertonskému Lukakuovi. V závěru poločasu se navíc ukázal jako schopný asistent, když po úniku předložil míč ve vápně Allimu a ten zvýšil na 4:0. "Kohouti" vstřelili čtyři góly v prvním dějství v Premier League po pěti letech.

Po změně stran už tolik šancí k vidění nebylo. V 73. minutě znovu zakončoval Kane, Grant ale jeho pokus jednou rukou vyrazil.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Tottenham - Stoke 4:0 (14., 32. a 37. Kane, 45.+1 Alli)
Utkání Manchester City - Manchester United bylo odloženo kvůli finále Ligového poháru.

Reklama

Související témata: