Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 1:1Boleslav prodloužila mizérii, nevyhrála poosmé v řadě. Teplicím vystřelil bod střídající Červenka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Nečas 1 : 0
64. Červenka 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

V pondělní dohrávce 18. kola první ligy nad Teplicemi vedli gólem Nečase, a těšili se, že po sedmi zápasech poznají radost z vítězství. Jenže vyrovnávací branka na 1:1 z kopačky střídajícího Červenky, který byl v té chvíli na hřišti jen šest minut, fotbalisty Mladé Boleslavi o kýžený triumf připravila. Středočeši naposledy v nejvyšší soutěži vyhráli loni v říjnu na půdě Bohemians 1905.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Nečas z Mladé Boleslavi se raduje z první branky utkání.

Článek
Fotogalerie

Dlouhé minuty se na trávníku nedělo nic záživného, k vidění byly jen souboje, fauly, nepřesnosti a chyby. Ostatně velké zaváhání stálo i za úvodním gólem, který přišel doslova zničehonic. V 22. minutě při snaze o malou domů hlavou upadl nešťastně Vondrášek a štírek Nečas nečekaný „dárek" zužitkoval, prostrčil míč podél Grigara.

Hostující obránce se pak vyčítavě díval na rozhodčího Jílka, stěžoval si, že jej dotírající Nečas fauloval. Pro 22letého útočníka, kmenového hráče Sparty, který přišel v zimě na hostování, to byl první ligový gól. Stihl ho při svém druhém startu.

V 35. minutě to v ochozech zahučelo, rána teplického Kučery prosvištěla těsně vedle levé tyče. Vzápětí se prodral před Grigara Vukadinovič, krásnou individuální akci ale nezakončil přesně. Z následujícího rohu hlavičkoval nebezpečně Takács.

Po přestávce podnikli domácí rychlý protiútok, na jehož konci střílel Vukadinovič. Tlačil míč na zadní tyč, o kousek ji minul. Teplice byly v defenzivě, dopředu byly neškodné. Jenže v 64. minutě podnikly ojedinělý útok, Hora dal míč pod sebe nabíhajícímu Červenkovi a balón s přispěním teče obránce Stronatiho skončil v síti. Červenka, který byl v té době na trávníku pouhých šest minut, byl v ráži, krátce poté v souboji roztrhl Stronatimu dres.

Pro domácí mohlo být za chvíli ještě hůř. Kučerovu dělovku Šeda neudržel, proti dorážce Hory z bezprostřední blízkosti ale vytáhl vynikající zákrok. V 84. minutě se na trávník dostal do té doby překvapivě na lavičce sedící špílmachr Matějovský, ale ani on Boleslav nespasil.

18. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 22. Nečas - 64. Červenka. Rozhodčí: Jílek - Kříž, Kotalík. ŽK: Šušnjar, Jeřábek, Červenka (všichni Teplice). Diváci: 2797.
M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács, Mareš - Vukadinovič, Magera (84. Matějovský), Nečas (74. Jánoš) - Chramosta (69. Železník). Trenér: Svědík.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Fillo (82. Vošahlík), Hora, Urma (46. Nivaldo) - Vaněček (58. Červenka). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: