Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 5:1Mladá Boleslav si zajistila předkolo play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Urban 1 : 0
16. Petružálek 1 : 1
19. Hyka 2 : 1
29. Žejdl 3 : 1
40. Pospíšil 4 : 1
57. Lenc 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 51. kola extraligy Třinec 5:1. Loňský semifinalista si díky tomu zajistil účast v předkole play off, Oceláři přišli o šanci na Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Porážka třetí Sparty v Karlových Varech však přihrála Ocelářům účast v Lize mistrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Boleslavi Brandon Maxwell při utkání s Třincem.

Článek

Mladoboleslavští zabrali po dvou předchozích vystoupeních, v nichž vyšli naprázdno. Třinec, který bodoval pětkrát v řadě, zdolali před svými diváky i počtvrté od vyřazení ve čtvrtfinále předloňského play off. Svěřenci kouče Františka Výborného vedli po dvou třetinách 4:1.

Mladoboleslavští od začátku o něco lépe bruslili. Už ve druhé minutě jeli dva na jednoho Orsava s Urbanem, jenž však ostrou přihrávku svého spoluhráče namířil mimo tyče. Domácí pak sehráli neúspěšně přesilovku, v níž si více zachytal jejich gólman Maxwell, ale krátce po jejím skončení nabil v přečíslení tří na jednoho Hyka ideálně Lencovi, který však z mezikruží přestřelil.

V 11. minutě už se Středočeši dočkali, když Urban při přesilovce nejprve před prázdnou brankou minul kotouč, ale chvilku poté dostal šanci na reparát, když ho po skrumáži našel Musil - 1:0. V 16. minutě ale bylo vyrovnáno, když Petružálek už po 12 vteřinách početní výhody prostřelil Maxwella. Jenže v 19. minutě Hrubec u vlastní branky rozehrál na Linharta, kterému odskočil kotouč a Hyka pohotovým bekhendem vrátil domácím vedení.

Na začátku druhé třetiny hráli Středočeši 21 vteřin přesilovku pět na tři, ale bez úspěchu. Poté, co se síly na ledě vyrovnaly, se vytáhl Maxwell proti Petružálkovi. Ve 28. minutě zkusil štěstí Jašek za kruhem pro vhazování a zazvonil na levou tyč Maxwellovy branky.

Jen chvilku poté na druhé straně Žejdl zvážil své možnosti při přečíslení tří na jednoho a zvolil dobře, neboť zakončil sám mezi Hrubcovy betony a zvýšil na 3:1. Hra byla poté rozkouskovaná a bez větších šancí, ale Středočeši se před odchodem do kabin dostali do dalšího přečíslení a Pospíšil na jeho konci zvýšil 25 vteřin před přestávkou už na 4:1.

Od třetího dějství už hájil hostující branku Hamerlík, jenž vystřídal Hrubce. A hned zkraje měl štěstí, když kotouč za jeho záda nestihl zblízka usměrnit Látal. Když pak Maxwell se štěstím přestál bez úhony hostující přesilovku, bylo zřejmé, že domácí si nenechají vydřený postup do předkola uniknout. Jejich výhru pak ještě při oslabení zvýraznil Lenc po souhře s Klepišem při přečíslení dvou na jednoho.

51. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Urban (Musil, Hyka), 19. Hyka, 29. Žejdl (Orsava), 40. Pospíšil (Vampola), 57. Lenc (Klepiš) - 16. J. Petružálek (Redenbach, Martin Růžička). Rozhodčí: Hejduk, Lacina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3517.
Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Kučný, Kurka, Jan Hanzlík, Holub, Štich - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Urban, Pacovský - Orsava, Klepiš, Žejdl - Pospíšil, Vampola, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a Žabka.
Třinec: Hrubec (41. Hamerlík) - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, od 41. navíc Hrabal - J. Petružálek, Redenbach, Rákos - Martin Růžička, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, Jašek - Netík, Marek Růžička, Cienciala. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Reklama

Související témata: