Hlavní obsah

Brno - Chomutov 3:1Dočekalův hattrick zajistil Kometě čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rutta 0 : 1
16. Dočekal 1 : 1
36. Dočekal 2 : 1
45. Dočekal 3 : 1
Záznam online reportáže

Hattrick Martina Dočekala zajistil hokejistům Komety Brno v 51. kole extraligy vítězství 3:1 nad Chomutovem a také jistotu účasti ve čtvrtfinále play off. Tříbodový zisk zajistil domácím jedno kolo před koncem základní části minimálně šesté místo v tabulce. Naopak Piráti zůstali sedmí a budou hrát předkolo play off. Vedle Dočekala byl oporou Brňanů brankář Marek Čiliak.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Dočekal, střelec všech tří gólů Komety proti Chomutovu.

Článek

Důležitost duelu výrazně ovlivnila v úvodních minutách výkon Komety, která začala značně křečovitě. Domácí se trápili při zakládání útočných akcí, hru ovládli aktivně hrající Piráti a z územní převahy se dostávali častěji k zakončení.

Kritická chvíle potkala Brňany v 6. minutě. Na jejím začátku trefil odražený puk kapitána Čermáka do obličeje tak nešťastně, že hráč zamířil rovnou do šatny a pak do nemocnice na rentgenové vyšetření. Vzápětí se nepodařilo domácím vyhodit kotouč z obranného pásma, získal jej Huml a po jeho přihrávce obránce Rutta tvrdou střelou k tyči překonal Čiliaka.

Po inkasovaném gólu upadla Kometa do ještě většího útlumu a jen pomalu se zvedala. O vyrovnání se ale zasloužil v 16. minutě útočník Mallet, který unikl po levé straně a z jeho přihrávky vstřelil Dočekal gól.

Kometa převzala od druhé třetiny iniciativu. Pomohly jí k tomu i přesilovky. Nedokázala ale zužitkovat ani padesát sekund dlouhou početní výhodu pět na tři. Chomutov začal více spoléhat na rychlé protiútoky a nejblíže ke skórování měl po jednom z nich Sklenář, ale na Čiliaka nevyzrál.

Z územní převahy se podařilo Kometě přidat druhý gól. Hruška ve 36. minutě přihrával Dočekalovi, kotouč se od padajícího obránce Skinnera odrazil do vzduchu a Dočekal jej pohotově baseballovým způsobem srazil za záda brankáře Laca. Videorozhodčí potvrdil, že gól nepadl po hře vysokou holí.

Snaha Pirátů o zvrat v závěrečné třetině vyzněla naprázdno. Naopak Dočekal střelecký večer vyšperkoval ve 45. minutě třetím gólem. A v nervózním závěru Kometa taktickou hrou vítězství udržela.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Dočekal (Mallet), 36. Dočekal (J. Hruška, Gulaši), 45. Dočekal (H. Zohorna, M. Kvapil) - 6. Rutta (Huml). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Bez využití: Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - O. Němec, Bartejs, Kováčik, Gulaši, Šnajnar, Trška, Malec - M. Erat, J. Hruška, Mallet - H. Zohorna, Nečas, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Haščák, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, L. Chalupa, Skinner - Vondrka, Huml, Poletín - D. Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Skokan, Račuk, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: