Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 2:1 SNLiberec přes prohru obhájil Prezidentský pohár

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Sörvik 1 : 0
55. Bulíř 1 : 1
65. Kubát (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Liberce prohráli v 51. kole extraligy na ledě Litvínova 1:2 po samostatných nájezdech, přesto si s předstihem zajistili obhajobu Prezidentského poháru pro vítěze základní části a účast v příštím ročníku Ligy mistrů. O třetí prohře Liberce v řadě rozhodl Karel Kubát, Litvínov se díky zisku dvou bodů posunul v tabulce na čtvrté místo.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hráči Litvínova na potemnělém ledě při výpadku proudu, který nastal ve třetí třetině utkání s Libercem.

Článek

Trenér Bílých Tygrů Pešán po předešlých dvou prohrách změnil složení útoků, hned v úvodu si však hosté vyzkoušeli pevnost obrany. Litvínov měl totiž 101 vteřin dlouhou výhodu pět na tři, brankář Will však udržel bezbrankový stav. Poradil si s tvrdou střelou Sörvika i šancí Hübla.

Dvojnásobnou přesilovku si poté vyzkoušeli i hosté. Ani Petrásek, jenž tentokrát dostal v brance Vervy šanci před jedničkou Janusem, neinkasoval. Liberci ke gólu nepomohl ani oddechový čas před začátkem početní výhody.

Bezbrankový stav se změnil až po 21 vteřinách druhé třetiny, kdy se v klasické početní výhodě prosadil střelou od modré čáry Sörvik a připsal si šestý gól v sezoně. Hned ve 22. minutě mohl přidat druhou branku Doležal, Will ale jeho příležitost zlikvidoval.

Podle statistik nejlepší gólman extraligy byl ústřední postavou druhé dvacetiminutovky na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Litvínovští na Willa vyslali celkem 16 střel, více než jednu branku ale vstřelit nedokázali. Nepomohly jim k tomu ani další tři přesilové hry.

Ve třetí třetině Bílí Tygři v útoku přidali, tlačili se před Petráska, gólově prosadit se jim ale nedařilo. Do šancí se však z rychlých protiútoků dostávali i domácí, Černý, Válek ani Jurčík však své brejky ideálně nezakončili.

Stav se podruhé změnil až v 55. minutě, kdy se po samostatné akci prosadil Bulíř a vyrovnal. Zápas následně výrazně protáhl výpadek elektřiny a poté i prodloužení, ke kterému ale málem nedošlo. Hosté totiž se závěrečnou sirénou překonali Petráska podruhé, videorozhodčí ale potvrdil, že se tak stalo až po skončení běžné hrací doby. Vítěze duelu ale nakonec určily až samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil obránce Kubát.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Sörvik (Kubát, Lukeš), rozhodující sam. nájezd Kubát - 55. Bulíř. Rozhodčí: Hodek, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 5120.
Litvínov: Petrásek - Gula, F. Pavlík, Sörvik, Frolo, Z. Sklenička, Kubát, Kokeš - Martynek, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Válek, K. Reichel, J. Doležal. Trenéři: Rulík a D. Stránský.
Liberec: Will - R. Šimek, Vitásek, Pyrochta, Derner, Jánošík, Mojžíš - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Vantuch - Svačina, Lakatoš, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: