Hlavní obsah

Kaberle: Vracíme se s hlavou nahoře

Úspěšný rok v národním dresu prožil obránce Tomáš Kaberle. Obránce Toronta během uplynulých dvanácti měsíců vybojoval s českým týmem zlatou medaili na světovém šampionátu ve Vídni, z únorové olympiády v Turíně si odvezl bronz a kolekci cenných kovů doplnil stříbrem na mistrovství v Lotyšsku.

Článek

Jste po finále hodně zklamaný?Přesně tak, ten první pocit je zklamání. Ze začátku dali Švédové dva rychlé góly a po tom třetím už to bylo ještě těžší. Nevzdali jsme to, bojovali jsme, bohužel to nevyšlo. Před šampionátem bychom ale tu stříbrnou medaili brali.

Jaké jste dával šance českému týmu před mistrovstvím? Neměl jste obavy? Přišlo spousta mladých kluků, kteří využili šanci si to mistrovství užít. Pro všechny jsou to výborné zkušenosti. Ale podívejte se na Davida Výborného, byl už na jedenáctém šampionátu a jak parádně hrál. Myslím, že mužstvo bylo dobře poskládané.

Co patřilo k největším zbraním českého týmu? Obrovská vůle nechat na ledě všechno. Neměli jsme na papíře nejlepší tým, ale předvedli jsme super výkony. Proti Rusům a Finům to byly nádherné zápasy. Proti Švédům už ale chyběla síla. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby nám tam padl první gól, ale to už je jen kdyby...

Bylo znát, že klíčoví hráči za sebou mají kromě sezóny v NHL i olympiádu? Myslím si, že ani ne. Vždycky byly dva dny volna mezi zápasy. A je to navíc poslední turnaj sezóny. Takže se nebylo na co šetřit.

Váš bratr František má doma pět zlatých medailí a žádnou stříbrnou, takže by vám mohl druhé místo i trochu závidět. Já bych taky radši zlatou. Ale zase mám kompletní sbírku. Zlato z Vídně, stříbro z Rigy a bronz z olympiády. Každopádně se domů vracíme se zdviženou hlavou, určitě se nemáme za co stydět.

Kouč Hadamczik říkal, že bere šampionát jako satisfakci, co vy? Někteří lidé říkali, že je český hokej v krizi nebo co, ale to vůbec není pravda, loni jsme vyhráli šampionát, teď vezeme domů stříbro. Snad to zase na první místo vyjde příští rok v Rusku. Hokejisty na to máme.

Reklama