Hlavní obsah

Stříbrní hokejisté dorazili do Prahy unavení

PRAHA

Žádné velké oslavy po příletu českých hokejistů z mistrovství světa v Lotyšsku se v pondělí na letišti nekonaly. Mladíky, kteří nečekaně vybojovali na šampionátu stříbrné medaile, vítaly ve "staré" Ruzyni desítky převážně mladých lidí, z nichž mnozí si přijeli v replikách reprezentačních dresů hlavně pro fotku a podpis. Ani nedělní oslavy ještě v Rize nebyly podle hráčů nijak bujaré.

Foto: Právo

Tomáš Kaberle se podepisuje fanouškům po příletu z hokejového MS v Lotyšsku.

Článek

Nejvíce pozornosti na letišti sebe strhával Zbyněk Irgl, střelec rozhodujícího gólu ve čtvrtfinále s Rusy. "Už se ale moc těším na své kluky doma a na to, až si odpočinu," řekl otec dvojčat v příletové hale.

Z tváří hokejistů se zračila touha odpočívat, nikoliv ale po oslavách stříbrných medailí, ale z fyzické únavy. "Vůbec jsme nemohli pít, jak to na nás dolehlo, žádné velké oslavy to nebyly," řekl ČTK kapitán David Výborný.

Vedení českého týmu připravilo v neděli večer v Rize hráčům i jejich rodinným příslušníkům společnou večeři. Na pořádný mejdan hodný vicemistrů světa se hráči chystají až v druhé polovině týdne v Praze.

Křepčení na střeše se nekonalo

"Ale panáka jsme si dali. Byl to příjemný večer se skvělou atmosférou. Na šampionátu se udělala dobrá parta, byli jsme jako rodina, to přineslo stříbrný úspěch," prohlásil po příletu trenér Alois Hadamczik.

Občas zazněly i tradiční pokřiky na hlavy vítězů: "Hoši, děkujem" či "Kdo neskáče není Čech, hop, hop, hop." Jinak však v hale vládla spíše komorní atmosféra, nijak veselo podle informací ČTK nebylo ani na palubě letadla, které do Prahy dosedlo krátce po půl třetí. O zábavu se tradičně starali pouze kustodi, kteří zorganizovali i společné focení.

Pro hokejisty byl před letištěm přistaven autobus vyvedený ve zlatých barvách, třebaže vezl stříbrný náklad. Ten samý autobus, který dovezl loni mistry světa po příletu na Staroměstské náměstí k velkolepým oslavám. Tentokrát se ale žádné křepčení na jeho střeše nekonalo.

Reklama