Hlavní obsah

Hráči se po příletu těšili na jídlo i do sklípku

Michal OsobaPrávo

Mnohem méně fanoušků než po loňské "zlaté" Vídni vítalo české hokejisty při včerejším příletu z lotyšské Rigy, přesto si hráči vychutnávali ovace asi stovky příznivců, kteří na pražské Ruzyni na stříbrný tým netrpělivě čekali. Převážně náctileté dívky toužily po podpisech svých hrdinů, kteří do vstupní haly starého letiště dorazili krátce před patnáctou hodinou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dva ze stříbrných hokejistů Jaroslava Hlinku (vlevo) a Milana Hniličk uvítaly na Ruzyni dcery.

Článek

"Jasně, že by bylo lepší, kdyby nás se zlatem vítaly tisíce fanoušků, ale takhle je vidět, že mají hokej lidi rádi, když nás jich přišlo tolik pozdravit," cenil si pozornosti příznivců kapitán David Výborný. Na hráče i realizační tým čekal slavnostní přípitek, pak už se všichni mohli věnovat svým nejbližším.

Na Tomáše Kaberleho tradičně čekala babička Libuše, která je velkou hokejovou fanynkou, Janu Hejdovi se hned vrhla kolem ramen dcera Natálka, Zbyňka Irgla vítala obě jeho dvojčata Patrik a Denis. "Já se teď nejvíc těším na odpočinek," vykládal Jan Hejda. O žádné ležení na gauči ale podle všeho nepůjde. "Doděláváme si domek, takže budu pracovat na finálních úpravách," naplánoval si.

Hráči působili výrazně svěžejším dojmem, než po loňském triumfu, oslavy ale podle svých slov nepodcenili. "Zápas končil dost pozdě, pak jsme měli společnou večeři a ještě jsme poseděli do rána. Kdo měl chuť, dal si pak ještě pivko v letadle," popisoval Hejda, jenž zažil oba šampionáty.

Erat patřil napoprvé k nejlepším

Naopak poprvé si mistrovství světa vyzkoušel Martin Erat a hned patřil k nejlepším hráčům. "Neslavili jsme stříbro, ale celý turnaj, který se nám povedl. I při oslavách jsme se snažili," usmál se útočník Nashvillu a už se těšil na svého labradora i na jídlo.

"Celý den jsem nejedl, sním všechno," vykládal dobře naladěný Erat. "Pak se chystám do Rakouska do lázní, po takové sezóně je to třeba," těšil se.

Z letiště se někteří hokejisté rozjeli společným autobusem k holešovické T-Mobile Areně, ostatní se pak auty vypravili do svých domovů. Hráči se ale nerozešli nadlouho. "Ještě v týdnu bychom se měli sejít na Moravě ve sklípku, snad nás aspoň deset dorazí," doufal Výborný.

Reklama