Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:2 PPTřinec potvrdil druhé místo výhrou v ocelářském derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Květoň 0 : 1
8. Kurovský 0 : 2
24. Petružálek 1 : 2
30. Netík 2 : 2
65. Růžička 3 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince vítězstvím 3:2 v prodloužení v ocelářském derby proti Vítkovicím potvrdili druhé místo, z nějž vstoupí do čtvrtfinále play off extraligy proti jednomu z úspěšných týmů předkola. O šesté domácí výhře nad Ostravany v řadě rozhodl 38 sekund před koncem prodloužení Martin Růžička a dokonal obrat Ocelářů z 0:2 na 3:2. Vítkovice jdou z osmého místa v předkole play off na Plzeň.

Článek

Vítkovice vtrhly do slezského derby jako velká voda a ovládly první třetinu. Květoň překonal Hamerlíka už ve druhé minutě, byť se štěstím, když jeho střele pomohl do sítě nepovedeným zákrokem holí třinecký gólman.

Hosté ale byli aktivnější a jejich náskok zdvojnásobil v osmé minutě Kurovský, který po zmatku před třineckou brankou zasunul puk podruhé za Hamerlíka a připsal si první extraligový gól. Vítkovice mohly vést i výrazněji, ale z další šance Zdráhal trefil pouze gólmana a 25 sekund před koncem první třetiny Hamerlík chytil trestné střílení Vandasovi.

Oceláři se z tlaku soupeře vymanili až ve druhé třetině a při hře čtyři na čtyři jim naději vrátil Petružálek, který ze sóla přesnou ranou prostřelil Bartošáka. Otevřený hokej přinesl možnosti na obou stranách, ale skóroval v 30. minutě až Netík, který v přesilovce trestuhodně zůstal sám mezi kruhy, a nabídky také využil nekompromisní ranou na Bartošákovu vyrážečku.

Vítkovice po pasážích třineckého tlaku znovu ožily v závěru prostřední části a mohly jít do vedení. Klok ale nedotáhl povedený sólový průnik a Roman z vyložené příležitosti ani netrefil branku.

Třinec v třetí dvacetiminutovce spěchal za vítězstvím, ale přes aktivitu si šance nevytvořil a v oslabení naopak po střelách Vandase a Hrbase musel děkovat Hamerlíkovi. Zato v prodloužení domácí pět minut dusili soupeře tak dlouho v pásmu, až drtivý tlak zužitkoval vítězným zásahem Růžička.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:2 v prodl. (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. J. Petružálek (Redenbach), 30. Netík (Krajíček, Kane), 65. Martin Růžička (Linhart) - 2. D. Květoň (D. Krenželok, Kolouch), 8. Kurovský (Hudeček). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:10, navíc Jank - Hudeček oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, Krajíček, L. Doudera, Nosek, M. Doudera, Hrabal, Jank - J. Petružálek, Redenbach, Jašek - Irgl, Kane, Adamský - Martin Růžička, Marosz, Netík - Hrňa, Marek Růžička, Cienciala. Trenéři: Kýhos a Mucha.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Hrbas, Baranka, Klok, Urbanec, Výtisk, Kovář, D. Krenželok - P. Zdráhal, O. Roman, Olesz - Vandas, Kolouch, D. Květoň - Tomi, Balán, Szturc - Hudeček, Y. Stastny, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: