Hlavní obsah

Brankář Čech odjel ze Seefeldu do Plzně dělat maturitu

SEEFELD

Fotbalová reprezentace trénovala v úterý dopoledne na soustředění v Seefeldu znovu s Tomášem Rosickým, který krátce odpoledne na tiskové konferenci v místním Casinu oznámí svůj přestup do Arsenalu. Tým přesto znovu nebyl kompletní, protože soustředění opustil brankář Petr Čech, který si odskočil do Plzně udělat maturitní zkoušku na sportovním gymnáziu.

Článek

Čechův odjezd se stejně jako v případě Rosického snažilo vedení reprezentace utajit. Mluvčí výpravy Lukáš Tuček v pondělí po tréninku informoval bez bližšího vysvětlení, že fotbalista dostal volno. V úterý ale vyšlo najevo, že brankář londýnské Chelsea neodpočíval jako den před tím jeho kolega Jaromír Blažek, ale vydal se do Plzně, kde chce definitivně ukončit středoškolské studium.

Zatímco nová posila londýnského Arsenalu Rosický na sebe poutala pozornost nejen obrovskou chutí do tréninku, ale i zbrusu novými modrými kopačkami s národním vlaječkou, hráči opět vstřebávali intenzivní přípravu ordinovanou trenérem Karlem Brücknerem.

Po pondělním slunečném počasí se nad Alpami opět zatáhlo a chladné počasí připomínalo spíše říjen než blížící se léto. Fotbalistům však nižší teplota rozhodně nevadila, při ostrém tréninku jim dokonce přišla vhod.

Rosický by Wengera potěšil

A hodila se jim i náplň dopolední přípravy. Trénovala se především střelba a hra na stísněném prostoru. Při závěrečné střelbě ožili nejen hráči, ale i přihlížející diváci. Každý z reprezentantů měl za úkol trefit branku po akci středem hřiště a centrech z obou stran.

Potlesk si vysloužil nejdříve Tomáš Galásek, který na dlouho dokázal jako jediný všechny tři pokusy dopravit do sítě, ale závěr tréninku orámovaly tři nádherné pokusy Rosického, které by jistě potěšily jeho nového klubového kouče Arséna Wengera.

Závěr půldruhahodinové přípravy byl tradiční: hráči vyklusávali po mechovém trávníku v ponožkách, maséři prováděli s některými protahovací cviky a čtveřice Baroš, Ujfaluši, Jarolím a Kováč se vydala na výběh okolním lesem.

Do nácviku střelby se zapojil i Šmicer

První tři jmenovaní hráči to dělají po každém tréninku, v úterý se přidal i Radoslav Kováč. "Cítil jsem, že si ještě potřebuju trochu přidat, navíc běh lesem je mnohem vydatnější než tady na hřišti. O fyzičku ale nemám obavy, my jsme v Rusku měli zimní přípravu později než ostatní kluci a za dva měsíce jsem rozhodně nic neztratil," vysvětlil Kováč dobrovolný přídavek pro ČTK.

Na trávníku se při nácviku střelby zapojil i Vladimír Šmicer a s poraněnou podkolenní šlachou neměl velké potíže.

Reklama