Hlavní obsah

Liberec - Příbram 2:1Liberec doma zdolal Příbram a vzdálil se sestupovému pásmu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Baroš 1 : 0
88. Vůch 2 : 0
89. Tregler 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce v 19. kole první ligy porazili doma poslední Příbram 2:1 a v tabulce se vzdálili na tři body předposlední Jihlavě. Skóre záchranářského souboje otevřel na konci prvního poločasu domácí Milan Baroš, který předtím zahodil penaltu. V závěru se ještě prosadili Egon Vůch a hostující Jaroslav Tregler.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Milan Baroš proti Příbrami.

Článek

Slovan na jaře v nejvyšší soutěži poprvé skóroval a utnul sérii osmi zápasů bez vítězství. Příbram ve druhé části sezóny i potřetí prohrála a na nesestupové pozice ztrácí v neúplné tabulce osm bodů.

Liberec se snažil od začátku dobývat obranu hostů, ale dlouho dokazoval, proč je nejméně produktivním týmem soutěže. Do první velké šance se dostal až po půl hodině hry Mikula. K bekovi Slovanu v šestnáctce propadl míč, který však trestuhodně napálil nad břevno.

Domácí zabrali až na konci poločasu. Ve 43. minutě zahrál Lupták v pokutovém území rukou, ale Barošův nepříliš umístěnou penaltu zneškodnil brankář Hruška. Pětatřicetiletý útočník své zaváhání napravil těsně před pauzou, kdy ho před odkrytou brankou ideálně našel Bartl. Baroš snadno oslavil druhou ligovou trefu v sezoně, na niž čekal od začátku srpna.

Příbram po přestávce otevřela hru a domácí vepředu získávali víc a víc prostoru. Blízko druhém gólu byli v 69. minutě, kdy Bartl pěknou střelou trefil břevno a Barošovu dorážku hlavou na brankové čáře zastavil obránce Divíšek. Slovan měl převahu, ale dál zahazoval slušné příležitosti. Bartl z dalšího přečíslení mířil vedle a Součkovu hlavičku vytáhl dobrým zákrokem Hruška.

Až v 88. minutě zvýšil na 2:0 křížnou střelou Vůch. Jenže Příbram zápas ještě zdramatizovala, když se po zmatcích v liberecké obraně nadvakrát prosadil Tregler. Další branku už hosté nepřidali a utrpěli 14. porážku v ligovém ročníku.

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)
Branky: 45. Baroš, 88. Vůch - 89. Tregler. Rozhodčí: Proske - Kotík, Peřina. ŽK: Vůch - Krameš, Lupták. Diváci: 3794.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Karafiát, Kúdela, Kerbr - Bartl (85. Voltr), Ševčík, Souček, Vůch (90. Ekpai)- Baroš (75. Breite), Potočný. Trenér: Trpišovský.
Příbram: Hruška - Lupták, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Krameš (82. Ayong), Tregler - Bazal (79. Januška), T. Pilík, Kukec (51. P. Pilík) - Linhart. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: