Hlavní obsah

Američané v přípravě na MS prohráli a zranil se jim Reyna

NASHVILLE/LOS ANGELES

Fotbalisté Spojených států amerických prohráli 0:1 úterní přípravný zápas s Marokem a navíc přišli o svého kapitána Claudia Reynu, který musel kvůli zranění stehenního svalu střídat už v 16. minutě. O porážce prvního soupeře českých fotbalistů na nadcházejícím mistrovství světa rozhodl v Nashvillu v poslední minutě zápasu Mohamed Mahídí.

Článek

Domácí utkání s africkým celkem přineslo americkému týmu necelé tři týdny před startem šampionátu v Německu nepříjemné problémy. Reyna byl v osmé minutě zezadu faulován, a i když se nohu snažil rozcvičit, po čtvrthodině hry ze zápasu odstoupil.

Rozsah zranění jedné z opor týmu ukážou až další lékařská vyšetření. "Je to těsně před mistrovstvím světa, takže to není dobře načasované. Snad z toho vyváznu s něčím banálním. Nemyslím si, že by to mělo být na dlouho, ale zítra toho budeme vědět více," řekl novinářům dvaatřicetiletý záložník anglického Manchesteru City, který se chystá už na čtvrtý světový šampionát.

Ve Spojených státech amerických se k přípravě sešli i fotbalisté Uruguaye a Rumunska, kteří se na finálový turnaj MS neprobojovali. Jihoamerický tým díky dvěma brankám Gonzala Vargase během třinácti minut vyhrál 2:0. Trenér Oscar Tabarez tak uspěl i ve druhém zápase na lavičce národního týmu, kam nastoupil v březnu.

Trinidad a Tobago těsně porazil amatéry Austrie Vídeň

Fotbalisté Trinidadu a Tobaga před mistrovstvím světa vyhráli jen těsně 3:2 nad amatérským týmem Austrie Vídeň. Nováček finálového turnaje se v zápase v rakouském Bad Radkersburgu dostal v prvním poločase do dvoubrankového vedení, ale po přestávce chyboval hvězdný Dwight Yorke a umožnil soupeři snížit. V závěru pak padlo ještě po jedné brance na každé straně.

Trinidad a Tobago se v rámci přípravy na mistrovství světa utká i s Českou republikou. Zápas se uskuteční 3. června v Praze.

NASHVILLE: USA - Maroko 0:1 (0:0)
Branka: 90. Mahídí.
Sestava USA: Keller - Cherundolo, Onyewu (74. Dempsey), Pope, Gibbs -Reyna (16. Mastroeni), O'Brien (46. Convey) - Donovan - Wolff (60. Johnson), McBride (83. Ching), Beasley.
LOS ANGELES: Uruguay - Rumunsko 2:0 (0:0)
Branky: 46. a 59. Vargas.
BAD RADKERSBURG: Trinidad a Tobago - Austria Vídeň (am.) 3:2 (2:0)
Branky: 25. John, 27. Scotland, 82. Jones - 77. Walzer, 90. Okotie z pen.

Reklama

Související témata: