Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 1:7Stav série 0:1Chomutov doma utrpěl debakl, od Boleslavi dostal sedm gólů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hyka (trestné střílení) 0 : 1
3. Hyka 0 : 2
12. Vampola 0 : 3
16. Klepiš 0 : 4
25. Mrázek 1 : 4
26. Hyka 1 : 5
32. Žejdl 1 : 6
33. Pospíšil 1 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi na úvod série předkola play off extraligy vyhráli na ledě Chomutova 7:1, když už po první třetině vedli 4:0. Hattrickem se zaskvěl útočník Tomáš Hyka. Druhý duel série, hrané na tři vítězné zápasy, je na programu v úterý v 17:30 opět v Chomutově.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost mladoboleslavských hokejistů ze čtvrté branky v síti Chomutova v úvodním utkání předkola play off hokejové extraligy. Gól vstřelil Jakub Klepiš (druhý zleva).

Článek

Piráti nastoupili bez nemocného útočníka Vladimíra Růžičky mladšího. Mladá Boleslav měla výborný vstup do utkání, jelikož už po 20 vteřinách hry byl ujíždějící Hyka faulován a následné nařízené trestní střílení proměnil.

Na druhé straně mohl vyrovnat Kämpf, ale Maxwella nepřekonal. Ve třetí minutě Hyka přidal druhý gól, když se prosadil v početní výhodě po Valachově vyloučení na dvě plus dvě minuty.

Chomutovští pak měli možnost první početní výhody po Látalově vyhození puku do hlediště, ale zkrátil ji Mrázkův faul. V krátké přesilovce hostů navýšil vedení Vampola, jenž vyhnal z branky Laca, kterého nahradil Král. Dvojka Pirátů nejdříve předvedla dva výborné zákroky, ale poté nestačila na Klepiše. Ten vyhrál souboj s Kudělkou a překonal Krále bekhendem.

Maxwell parádními zákroky ničil naděje Pirátů

V úvodu druhé třetiny hráli Piráti v početní výhodě, ve které neuspěl Kaše s dorážkou a Dlapa pokusem z mezikruží. V 25. minutě se prosadil po velkém tlaku před brankovištěm Mrázek.

Hned za půl minuty odpověděl Hyka, jenž po rychlém průniku zkompletoval hattrick. Celou situaci potvrdil až sudí u videa. O sedm minut později zvýšil na 6:1 Žejdl, jenž využil Králova vyjetí proti Klepišovi a skóroval do prázdné branky.

Po polovině utkání Pospíšil ujel chomutovské obraně, prostřelil Krále mezi betony a postaral se o další střídání v domácí bráně. Po 21 minutách se do brány vrátil Laco. Domácí se nevzdávali, ale Huml netrefil bekhendem prázdnou branku. Na druhé straně Hykův pokus skončil mimo.

V úvodu poslední části se ani jeden celek nikam nehnal. V 46. minutě si Orsavovu kličku pohlídal Laco. Krátce poté měli domácí možnost další početní výhody, ve které byla Vondrkova rána před Maxwellem tečována, ale mladoboleslavský gólman zasáhl. Další průběh byl protkán vyloučeními na obou stranách.

Závěr okořenila jen potyčka, gól už nepadl

Po nevyužitých šancích Dlapy a Kudělky hráli domácí přesilovku. V té měl na holi gól Sklenář, po jehož zákroku na brankáře se strhla potyčka, po které sudí rozdali po šesti trestných minutách na obou stranách. Do konce utkání už se skóre nezměnilo.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 1:7 (0:4, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. J. Mrázek (Skokan) - 1. Hyka z trestného střílení, 3. Hyka (Kurka), 12. Vampola (Urban, M. Látal), 16. Klepiš (Žejdl, Orsava), 26. Hyka (Musil), 32. Žejdl (Orsava,Štich), 33. Pospíšil (Kurka). Rozhodčí: Souček, Pražák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 9:11. Využití: 0:2. Diváci: 4653. Stav série: 0:1.
Chomutov: J. Laco (12.-33. T. Král) - Flemming, Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, Skinner, Kudělka - Vondrka, Huml, Tomica - Račuk, Skokan, Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, Raška, Lauko - od 21. D. Kaše. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Kučný, Kurka, Jan Hanzlík, Bernad, Štich, od 39. navíc Hrdinka - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, Pacovský - Pospíšil, Vampola, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Reklama

Související témata: