Hlavní obsah

Arsenal - Bayern 1:5Další potupa Wengerova Arsenalu. Od Bayernu schytal pětigólový debakl i doma

Aktualizováno

Zázraky se nedějí, to spíše debakly se opakují. Londýnský Arsenal o tom ví po odvetě Ligy mistrů své. V konfrontaci s mnichovským Bayernem ho opět utrpěl. A zase pětibrankový, takže již posedmé v řadě končí v Champions League v osmifinále a tentokrát navíc popraven ostudným skóre 2:10. To Neapol za zázrakem chvíli mířila. Nad favorizovaným obhájcem trofeje vedla, autor gólu Mertens navíc trefil tyč, ale druhý gól už Hamšík a spol. nepřidali. A jakmile po změně stran hlavičkující Ramos během pěti minut skóre otočil, madridský Bílý balet už zápas ovládl a do čtvrtfinále postoupil.

Sestřih zápasu Arsenal - Bayern MnichovVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih zápasu Neapol - Real Madrid

Fatální zkrat kapitána Kanonýrů zničil naděje Arsenalu na dobrý výsledek v odvetě. Koscielny neuhlídal osm minut po přestávce snajpra Bayernu Lewandovského, v šestnáctce ho fauloval a svůj tým tak definitivně odpravil.

Polský legionář nejenže z penalty smazal náskok Arsenalu, ale Koscielny navíc musel ze hřiště, protože řecký sudí původní verdikt přehodnotil a po žluté kartě tasil i červenou.

S čtyřbrankovým mankem z prvního zápasu a navíc oslabeni o klíčového muže defenzivy propadli Gunners tam, kde se v poslední době zmítají. Do bezmoci a zmaru. Chvíli sice ještě odolávali, ale když ke gólu Lewandowského - mimochodem osmatřicátému, který letos v 39 zápasech v dresu Bayernu dal - přidal branku i Robben, padli a už se nezvedli.

Posedmé v řadě skončili v osmifinále. A tentokrát s neskonalou ostudou, protože pětigólový výprask z Mnichova si protrpěli i ve svém fotbalovém svatostánku.

Se zázrakem jen laškovali

Přitom chtěli s pokusem o zázrak alespoň koketovat. A zpočátku jim laškování vycházelo, neboť hráči Bayernu to v úvodu s klidem a bohorovností až přeháněli. Jako by nevěřili, že se Kanonýři mohou z mizérie vyhrabat. Zvláště v duelu s nimi.

Přitom ještě před odvetou nejvyšší klubový bos K. H. Rummenigge varoval. „Dveře do čtvrtfinále máte otevřené, jen do nich vstupte s respektem a úctou k soupeři." Té úcty bylo v prvních dvaceti minutách až moc, takže Arsenal mohl hrát a po dvou náznacích šancí i skórovat. Walcott z těžkého úhlu propálil Neuera

Bayern měl sice dál o tři góly navrch, ale nevozita na něj padla. Proto spousta ztracených míčů a prohraných osobních soubojů, proto prostupná obrana a chyby, které vyráběla. Právě Walcott jich dovedl využívat, ale napodruhé trefil z úhlu jen boční síť a penaltu si po střetu s Alonsem rovněž nevymodlil.

Až deset minut před přestávkou německý mistr začal procitat z ospalosti a zahrozil. Lewandowskému ještě balón nesedl, jenže záhy po změně stran se při už exekuci penalty nemýlil, čímž jen podtrhl další smutný příběh, který si Arsenal prožil a jenž se změnil v další debakl.

A zase pětigólový, protože k polskému kanonýrovi se přidali Robben, dvakrát během dvou minut Costa a nakonec i Vidal, který potupu Wengerových Kanonýrů už jen dokonal.

Ramosovy trefy jako přes kopírák

Fotbalisté Realu si vůbec nepřipouštěli, že by jim Hamšík a spol. mohli zkomplikovat život. A to přitom slovenský legionář hráčům Bílého baletu před odvetou vzkázal: „Doma se nám daří a tady na San Paolo jsme ještě nikdy se žádným španělským celkem neprohráli."

Prvních pětadvacet minut se ještě nenaplnilo a svá slova uvedl do života. Přímo excelentně vyzval ke skórování Mertense a Belgičan, který v této sezóně nasázel v Serii A už 18 gólů, ji s přehledem zužitkoval.

A nešlo o poslední Mertensovo slovo, protože za čtvrt hodiny trefil tyč, takže Real - evidentně nervózní a průběhem odvety vyvedený z míry - se opotil. Už do přestávky totiž nemuselo být z jeho dvoubrankového aktiva nic. Zvláště, když tyč rezonovala i po střele Ronalda, který se ani v šestém zápase Ligy mistrů v řadě ne a ne trefit.

Co nedokázal Ronaldo, to svedl po změně stran v rozpětí pěti minut kapitán Realu Ramos. Dva rohy, dva centry Kroose, dvě přesné hlavičky Ramose a obrat završený v nastaveném čase Moratou byl dokonán..

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů
SSC Neapol - Real Madrid 1:3 (1:0)
Branky: 24. Mertens - 52. a 57. Ramos, 90. Morata. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). Diváci: 56.695. První zápas: 1:3, postoupil Real.
Neapol: Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghúlam - Allan (56. Rog), Diawara, Hamšík (75. Zieliňski) - Callejón, Mertens, Insigne (70. Milik). Trenér: Sarri.
Real: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrič (80. Isco), Casemiro, Kroos - Bale (68. Vázquez), Benzema (77. Morata), Ronaldo. Trenér: Zidane.
Arsenal - Bayern Mnichov 1:5 (1:0)
Branky: 20. Walcott - 80. a 85. Vidal, 55. Lewandowski z pen., 68. Robben, 78. Costa. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.). ČK: 54. Koscielny (Arsenal). Diváci: 59.911. První utkání: 1:5, postoupil Bayern.
Arsenal: Ospina - Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal - Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Ramsey (72. Coquelin) - Walcott, Giroud (72. Özil), Sánchez (72. Lucas). Trenér: Wenger.
Bayern: Neuer - Rafinha, Martínez, Hummels, Alaba - Vidal, Alonso - Robben (70. Costa), Thiago (79. Sanches), Ribéry (79. Kimmich) - Lewandowski. Trenér: Ancelotti.

Reklama

Související témata: