Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 3:1Stav série 1:0Hokejisté Liberce vstup do čtvrtfinále zvládli, porazili Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Radivojevič 1 : 0
12. Valský 2 : 0
48. Stach 2 : 1
51. Bulíř 3 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce vstoupili vítězně do čtvrtfinále play off extraligy, úřadující mistr a vítěz základní části porazil v prvním zápase Plzeň 3:1. Bílí Tygři vykročili za výhrou v první třetině, ve které si vypracovali dvoubrankový náskok. Hosté dokázali ve třetí části snížit, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak sami ještě inkasovali. Obránce Plzně Petr Kadlec nastoupil k 1210. zápasu v nejvyšší soutěži a je novým rekordmanem soutěže. Série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat ve čtvrtek opět na severu Čech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Valský (vpravo) z Liberce střílí druhý gól brankáři Plzně Matěji Machovskému.

Článek

O první nebezpečnou střelu utkání se postaral ve 4. minutě Lev, ale poté převzali aktivitu Tygři. Pomohla jim k tomu i úvodní přesilová hra. Faul Pulpána sice domácí i díky řadě zákroků Machovského nepotrestali, v 8. minutě se ale ujali vedení. Pohotovou dorážkou otevřel skóre kapitán Radivojevič.

O druhý gól se postaral Valský, jehož našel střílenou přihrávkou zcela volného u pravé tyčky Svačina. Do další velké šance se dostal Ševc, zkušený obránce však nezamířil přesně. Až poté se připomněli i hosté, Schleissův pokus se však neujal, Lašáka nepřekonal v samotném závěru první třetiny ani Kratěna.

Podobně dopadl i ve 22. minutě Indrák, jehož střela sice prošla za Lašáka, puk však skončil těsně vedle pravé tyčky. Snížit nedokázal ani Kubalík. Severočeši tolik šancí neměli, přesto i oni byli blízko gólu. Bartovič však samostatný nájezd neproměnil.

Zatímco v první části si Lašák připsal jen šest zákroků, ve druhé měl práce výrazně více. Čisté konto však uhájil i proti Čerešňákovi, jenž nedokázal v přesilové hře pohotově zakončit. Ve 39. minutě měl i velké štěstí, Lev jej prostřelil od modré, než ale stihl puk přejít brankovou čáru, odpálil jej do bezpečí Jánošík.

Třetí dvacetiminutovku poznamenala série vyloučení a v nerovnovážném počtu hráčů na ledě se podařilo Indiánům snížit. Lašáka překonal ve 48. minutě po Kadlecově přihrávce Stach. Domácím se však podařilo získat dvoubrankové vedení zpět. V 51. minutě překonal Bulíř se štěstím Machovského potřetí, puk se odrazil za čáru od nohy plzeňského brankáře. Liberec poté duel bezpečně dovedl do vítězného konce.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Radivojevič (Lakatoš), 12. Valský (Svačina, Vantuch), 51. Bulíř (Radivojevič, Ševc) - 48. Stach (Kadlec, Lev). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Bláha, Polonyi. Vyloučení: 6:6, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7419. Stav série: 1:0.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - J. Stránský, Bližňák, J. Vlach - Plodek. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Pulpán, D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf - T. Svoboda, Kratěna, Lev - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Schleiss, Preisinger, Stach - M. Procházka, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: