Hlavní obsah

Třinec - Chomutov 3:4 PPStav série 0:2Chomutov i podruhé zaskočil Oceláře, v prodloužení rozhodl Růžička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Koblasa 0 : 1
21. Netík 1 : 1
28. Kane 2 : 1
30. Roth 3 : 1
33. Skokan 3 : 2
39. Huml 3 : 3
77. Růžička 3 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince ztratili na domácím ledě také druhé čtvrtfinálové utkání, když Chomutovu podlehli 3:4 v prodloužení. Piráti v řádné době dotáhli dvougólovou ztrátu a v 77. minutě rozhodl třetím přesilovkovým gólem v zápase Vladimír Růžička. Chomutov vede v sérii 2:0 na zápasy a v nadcházejících dvou utkáních v neděli a pondělí bude mít výhodu domácího prostředí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Adam Raška a střelec Petr Koblasa z Chomutova se radují z prvního gólu v Třinci.

Článek

Třinec zahájil druhé utkání zhurta a Piráty v první pětiminutovce ždímal v útočném pásmu. Brankář Laco ale Oceláře znovu držel v šachu a vyřešil všechny nepřehledné situace včetně Redenbachovy rány.

Severočeši na ledě deset minut skoro neexistovali. Když už se ale před Hrubce probili, zavánělo to nebezpečím. Mrázek po třineckém zaváhání v 16. minutě proskočil do přečíslení, ale místo příhry líp postavenému soupeři trefil Hrubce. Pak se hosté v přesilovce dostali k prvnímu souvislejšímu tlaku, ale až po ní skóroval Koblasa, který po brejku s Raškou vymetl přesně horní růžek nad Hrubcovým ramenem.

Domácí v druhé části rozpoutali mohutnou ofenzivu a po 81 minutách série pokořil Laca konečně Netík, který sklepl Krajíčkovu střelu od modré čáry. Třinci pak narostla křídla, hosté nestíhali a faulovali. Po obrovském tlaku v přesilovce obrátil skóre důrazný Kane a Roth v další hře pět na čtyři přidal tečovanou ranou třetí gól.

Hosté vypadali, že jsou na kolenou. Ale Třinec je resuscitoval zbytečnými fauly v útočném pásmu. Skokan v přesile pět na tři v 33. minutě dorážkou snížil a Adamského zbytečné podražení gólmana Laca potrestal v početní výhodě Huml pohotovou dorážkou ze skrumáže.

Oceláři tlak obnovili i v úvodu třetí části, ale jejich obléhání nic nepřineslo a v 50. minutě jim málem dal gól Tomica, který z brejku ztroskotal na Hrubcovi. Obě strany propásly možnost rozhodnout normální čas v přesilovkách.

Čtvrtá část byla logicky nejopatrnější a z první šance ji mohl v 71. minutě rozhodnout chomutovský Růžička; po jeho akci puk z brankové čáry vyhodil Krajíček. Růžička si ale spravil náladu v 77. minutě: při Netíkově vyloučení nabral rychlost na pravém křídle a tváří v tvář překonal Hrubce.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 3:4 v prodl. (0:1, 3:2, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Netík (Krajíček), 28. Kane (Krajíček, Martin Růžička), 30. Roth (Kreps, J. Petružálek) - 19. Koblasa (Raška, Kaše), 33. Skokan (Flemming, Kämpf), 39. Huml (Skokan), 77. V. Růžička ml. (Kämpf). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:3. Diváci: 4782. Stav série: 0:2.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, L. Galvas, Nosek - Kane, Kreps, Rákos - Irgl, Netík, Marek Růžička - J. Petružálek, Redenbach, Adamský - Martin Růžička, Marosz, Dravecký. Trenéři: Kýhos a Mucha.
Chomutov: Laco - Rutta, Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, J. Mrázek, Dlapa - Skokan, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Kaše, Kämpf, Koblasa - Raška, Šťovíček, Poletín. Tenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: