Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 8:2Olomouc se loučila se sezónou vysokou výhrou nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Mrázek 1 : 0
8. Hubáček 1 : 1
11. Eberle 2 : 1
16. Burian 3 : 1
21. Skladaný 4 : 1
26. Nahodil 4 : 2
43. Fořt 5 : 2
44. Kotala 6 : 2
55. Škůrek 7 : 2
56. Spurný 8 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté jedenácté Olomouce porazili v posledním 6. kole skupiny o umístění v extralize Pardubice 8:2 a na závěr sezony vyhráli čtyři z pěti utkání. Poslední Dynamo si před bojem o záchranu v baráži připsalo už sedmou porážku venku za sebou. Třemi body za gól a dvě asistence se na tom podílel útočník František Skladaný.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Olomouce se radují z výhry.

Článek

Po vlažném začátku se dostali ve čtvrté minutě do vedení domácí. Pardubice nechaly v útočné třetině před brankou volného Skladaného, jehož bekhendový pokus ještě Růžička vyrazil, ale proti opakované dorážce Mrázka už neměl šanci. O čtyři minuty později bylo srovnáno. Olomouc stejně nedůsledně bránila, Trončinský měl čas najít volného Hubáčka, který zakončil do prázdné branky.

V polovině úvodní třetiny už domácí zase vedli. Roman Vlach vyhrál vhazování v útočné třetině, k puku se dostal Eberle a přesnou střelou překonal brankáře. V 16. minutě Olomouc zvýšila a opět u toho byla první formace domácích. Po Vlachově přihrávce zakončil Burian.

Druhá třetina začala ve hře čtyři na čtyři, když po vzájemné potyčce z konce první části seděli na trestné lavici Holec s Bártou. Kohouti skórovali po 59 vteřinách, poté co obraně pláchl Skladaný a bekhendovým blafákem upravil na 4:1. Hosté snížili ve 26. minutě, přesilovku využil Nahodil. Ve 33. minutě zahodili obrovské příležitosti domácí Laš s Ondruškem. Pardubice mohly skórovat v početní převaze při Rašnerově vyloučení, ale Falter zlikvidoval Rolinkovu ránu i únik Jána Sýkory.

Ve 43. minutě dali Hanáci pátou branku. Po Holcově akci se mezi Růžičkovy betony trefil Fořt. O minutu později už Olomouc vedla 6:2, když se ranou pod horní tyč trefil Kotala, který v 17. extraligovém zápase oslavil premiérovou branku.

V závěru duelu trenér Olomouce Venera nasadil i čtvrtou útočnou trojici Dominik Marek, Macuh, Podlaha a domácí ještě zvýraznili výsledek. V 55. minutě se prosadil dělovkou od modré čáry Škůrek a za 52 vteřin dovršil výsledek bek Spurný. Pro něj to byl první gól ve třetím duelu v nejvyšší soutěži.

6. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize
HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 8:2 (3:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 4. P. Mrázek (Skladaný, Laš), 11. Eberle, 16. Burian (Roman Vlach, Vyrůbalík), 21. Skladaný, 43. Fořt (Holec, Kotala), 44. Kotala (Rašner, Holec), 55. Škůrek (Skladaný, Macuh), 56. Spurný (Vyrůbalík, Eberle) - 8. P. Hubáček (Trončinský, D. Tomášek), 26. Nahodil (Bárta, Rolinek). Rozhodčí: Úlehla, Kika - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:1. Diváci: 2236.
Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk, od 55. navíc Spurný - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, P. Mrázek, Laš - Kotala, Fořt, Holec - od 53. navíc D. Marek, Macuh, Podlaha.. Trenéři: Venera a Tomajko.
Pardubice: Martin Růžička - Schaus, Ovčačík, Trončinský, Chaloupka, Zajíc, Ščotka, od 21. navíc Nedbal - Bárta, Nahodil, Rolinek - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - Beran, Špirko, Panna - Zídek, T. Kaut, Starý. Trenéři: Holaň, Janecký a P. Marek.

Reklama

Související témata: