Hlavní obsah

Kdo napadl Kvitovou? Odměna za informace o útočníkovi několikanásobně vzrostla!

Aktualizováno

Už jsou to tři měsíce, co Petru Kvitovou napadl v jejím prostějovském bytě neznámý pachatel. Policie ČR po něm stále pátrá a možná i právě proto se advokátní kanceláři zastupující českou tenistku, přihlásil muž, který chce dát vyšetřování nový impuls. Za dopadení útočníka se navýšila odměna na půl miliónu korun, původní částka se tak zvedla o 400 tisíc.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Identikit útočníka, který přepadl a pořezal tenistku Petru Kvitovou.

Článek

"Advokátní kanceláři KŠD LEGAL, která zastupuje Petru Kvitovou ve věci přepadení, se přihlásil muž, který si nepřeje zveřejnit své jméno, a s cílem dát vyšetřování nový impuls nabídl navýšení odměny. To bylo po konzultaci s námi, agenturou Petry a hlavně Policií ČR shledáno jako přínosný podnět," zdůraznil v tiskové zprávě Karel Tejkal z agentury Česká sportovní.

Rodačka z Fulneku se ve svém prostějovském bytě stala 20. prosince terčem ataku neznámého pachatele. „Snažila jsem se bránit a přitom utrpěla ošklivé zranění levé ruky. Jsem v šoku, ale naštěstí živá," napsala tehdy na twitter. Sedmadvacetiletý hráčka musela podstoupit operaci poraněných šlach a nervů. Doba její rekonvalescence se odhaduje až na půl roku. V ideálním případě se vrátí na kurty v druhé polovině roku.

"Už nepoužívá žádné bandáže a ruku začala používat ke každodenním běžným činnostem. Není pro ni problém si upravit účes nebo se najíst," uvedl pro ČTK v pondělí Tejkal. Kvitová tak podle plánu nyní začne ruku lehce posilovat. "Bude to příprava, aby se v budoucnu mohla zlehka začít navracet k tenisu," doplnil.

Případ vyšetřují krajští kriminalisté, kteří společně s policisty a kriminalisty z Prostějova i nadále vyhodnocují veškeré podněty a poznatky. "Na základě výzvy zveřejněné v médiích se nám ozvalo již několik desítek osob," uvedla v pondělí mluvčí krajské policie Jitka Dolejšová. Dodala, že i nadále policie přivítá v souvislosti s případem jakékoliv poznatky. "Občané se nemusí soustředit pouze na popis pachatele, ale i na informace, které se v souvislosti s napadením sportovkyně dozví, byť by se mohlo jednat z jejich pohledu o drobnost."

Reklama

Související témata: