Hlavní obsah

Hadamczik slavil jen chvíli, těší se na chatu a na fotbal

Oslavy hokejistů po zisku stříbra na mistrovství světa v Lotyšsku dozněly a členové kádru z Rigy se věnují regeneraci sil na novou sezónu. Trenér Alois Hadamczik se po návratu z dějiště turnaje věnoval radovánkám jen krátce, nyní chystá zprávu pro pondělní jednání výkonného výboru svazu a těší se na dovolenou. Trávit ji bude i na fotbalovém mistrovství světa v Německu.

Článek

Hadamczik se dnes setkal poprvé po více než týdnu od bezprostředních oslav druhého místa s částí mužstva při přijetí u premiéra Jiřího Paroubka v Kramářově vile. "Je příjemné se s kluky opět potkat. Byla to skvělá parta, která zpříjemní život," řekl novinářům Hadamczik, který zavítal na oficiální přijetí společně generálním manažerem týmu Zbyňkem Kusým a s desítkou hokejistů. Ostatní už se rozjeli po dovolených.

Důležitější oficiální akce čeká Hadamczika v pondělí, kdy výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje bude hodnotit vystoupení národního týmu. Trenérovi končí smlouva a bude se rozhodovat, zda kouč bronzového týmu z olympiády v Turíně a stříbrného z Lotyšska bude ve funkci pokračovat. "Soustředím se na přípravu hodnotící zprávy a jinak se zabývám tím, co bude," poznamenal kouč s tím, že o své budoucnosti u národního týmu ani s nikým nejednal.

Známým se nejvíc líbil zápas s Ruskem

Hadamczik po návratu z Lotyšska oslavil úspěch v rodných Kravařích. "Po příjezdu domů jsme poseděli v hospůdce s několika kamarády, byla tam hudba. V pátek jsme zorganizovali takové kamarádské pozvání do kavárny, přišlo asi dvě stě lidí. Poseděli jsme do půlnoci, známí vzpomínali na zápasy a nejvíce se jim líbil zápas s Ruskem," uvedl Hadamczik.

"Všichni byli nadšení z atmosféry a z výkonu kluků. Sport přináší takové pěkné okamžiky, ale také prohry, kdy to není tak dobré. Proto je potřeba si to užít, protože nikoliv pokaždé se hraje finále," řekl kouč. Oficiální oslavy už žádné nepořádal. "Pak už si člověk jen tak povykládal se známými u vínečka," dodal.

Teď bude fandit fotbalistům

Volné chvíle bude trenér národního týmu a úspěšný podnikatel trávit doma, vydá se prý na chatu do Karlova a chystá se fandit fotbalistům i na mistrovství světa v Německu. K fotbalu má vztah jako bývalý majitel Baníku, který jeho bratr Evžen dovedl v osmdesátých letech dvakrát k titulu. "Chci se do Německa podívat na dva zápasy, určitě na ten s Itálií. Všichni fandíme klukům, aby se jim dařilo," uvedl Hadamczik.

Reklama