Hlavní obsah

Finále Západní konference se vrací do Dallasu

Vyrovnaný stav je po čtyřech odehraných zápasech ve finále Západní konference NBA. Phoenix předevčírem nad Dallasem na své palubovce zvítězil jednoznačně 106-86 a tento výsledek se dnes pokusí zopakovat i v Dallasu.

Článek

Výhra v předešlém utkání byla pro Phoenix velmi důležitá. Kdyby Suns doma prohráli, vedl by Dallas 3:1 na zápasy a Phoenix by musel k postupu zvítězit třikrát po sobě, z toho dvakrát v Texasu na půdě soupeře. Svěřenci trenéra D'Antoniho, kteří mají za sebou dva únavné souboje proti Los Angeles Lakers a Clippers, se ale vzchopili a Mavericks jasně přehráli. Po několika zápasech se do hry zapojilo víc než sedm hráčů, kteří měli se širokým kádrem Dallasu problémy; v základu nastoupil uzdravený Bell, z lavičky odehrál necelých šest minut Kurt Thomas, který si v únoru zlomil nohu a od té doby chyběl. Jedním z hrdinů úterního večera se stal Leandro Barbosa, který i přes Bellův návrat odehrál 33 minut. Během nich trefil deset ze třinácti pokusů, včetně čtyř trojkových, za což si vysloužil pochvalná slova z úst trenéra Mavericks Averyho Johnsona.

Na druhé straně se poslední zápas vůbec nevyvedl Němci Nowitzkému, který dal pouhé tři koše z pole a s 11 body a sedmi doskoky odehrál svůj dosud nejhorší zápas v play off; bylo to navíc vůbec poprvé v letošní sezoně, co dal tak málo bodů. "Příliš často jsme ztráceli míč, hlavně na začátku," hodnotil po zápase výkon svého týmu Nowitzki. "Dělali jsme chyby na celém hřišti," dodal. Fanoušky Mavericks znovu vystraši Josh Howard, který šest minut před koncem s bolavou holení, podle Johnsona by ale měl být v pořádku.

Před svými diváky by dnes podle bookmakerů měli být jasnými favority domácí, na které společnost Betandwin vypsala kurs 1.30 a handicap 7 bodů. Myslíte si, že po poslední výhře dokáže Phoenix zvítězit i dnes? Potom si vsaďte na hosty s vysokým kursem 3.65.

Reklama