Hlavní obsah

Č. Budějovice - Karlovy Vary 3:4Karlovy Vary slaví první výhru v baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Baránek 0 : 1
5. Mikulík 0 : 2
12. Fronk 1 : 2
32. Gríger 1 : 3
35. Fillman 2 : 3
36. Fillman 3 : 3
52. Tuominen 3 : 4
Záznam online reportáže

České Budějovice

Hokejisté Karlových Varů slaví první výhru v baráži o extraligu. Po porážce s Jihlavou v prvním kole zvítězili na ledě Českých Budějovic 4:3. Domácím nepomohla ani úspěšnost při přesilových hrách, z nichž vstřelili všechny své góly. Zápas rozhodla trefa Henriho Tuominena v 52. minutě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Útočník Luboš Rob z Českých Budějovic před gólmanem Karlových Varů Tomášem Závorkou. Vpravo je Martin Rýgl.

Článek
Fotogalerie

Lépe zápas zahájily Karlovy Vary. Prakticky hned jejich první střela skončila gólem. Obránce Baránek rozjížděl z vlastní obranné třetiny akci, na červené čáře jen švihem nahodil puk, který se zastavil až v síti českobudějovického brankáře Kváči.

"Trenéři nás před zápasem nabádali k tomu, ať hodně střílíme. Tak jsem to zkusil a překvapivě to vyšlo," uvedl po zápase Marek Baránek. Hosté navíc o pár desítek vteřin později přidali druhý gól, když se v přesilové hře prosadil Mikulík.

Českým Budějovicím první polovinu úvodní třetiny trvalo, než našly svůj herní rytmus. Pomohl jim první přesilovkový gól Fronka a od té chvíli až do přestávky byli domácí lepší. Vyrovnat mohl Vráblík, v 19. minutě ale trefil jen tyč.

Ve druhé třetině měly Karlovy Vary výhodu dlouhé přesilovky pět na tři. Jihočeši se ubránili, ale jakmile hráli ve čtyřech, inkasovali třetí gól, který vstřelil Gríger. Českobudějovičtí však dokázali ještě ve druhé části vyrovnat. A pomohly jim k tomu opět přesilové hry. Oba góly dělilo jen pár desítek vteřin a v početní výhodě se vždy trefil obránce Fillman.

Ve třetí části padl jen jeden gól a ten rozhodl o konečném výsledku. Střelu karlovarského Tomečka brankář Jihočechů Kváča vyrazil, ale puk pohotově dorazil Tuominen.

"Ukázalo se, že zápasy jsou vyrovnané a můžeme hrát i s týmy z extraligy. Teď se musíme dobře připravit na další kolo baráže, kdy nás čeká Jihlava," uvedl českobudějovický útočník Jiří Fronk.

Oba dnešní soupeři se tak v barážové tabulce srovnali. Jihočeši totiž vybojovali body za vítězství v duelu úvodního kola v Pardubicích.

2. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Fronk (Pavlin), 35. Fillman (Pajič, Chovan), 36. Fillman (Pajič, Chovan) - 4. Baránek (Dušek), 5. Mikulík (Flek, T. Rachůnek), 32. Gríger (Kindl), 52. Tuominen (Stloukal, V. Tomeček) . Rozhodčí: Lacina, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:2. Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Kváča - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec - M. Čermák, Pajič, Chovan - Fronk, Rob, Dostálek - Vlček, Vak, Hřebejk - Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.
Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, T. Dvořák - Mikulík, Dušek, T. Rachůnek - Kindl, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama