Hlavní obsah

Zlín - Hradec 1:3Hradec Králové slaví první jarní výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Černý 0 : 1
13. Beauguel 1 : 1
36. Černý 1 : 2
69. Hůlka 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové ve 22. kole první ligy zvítězili ve Zlíně 3:1 a naplno bodovali poprvé po sedmi zápasech. Východočeský nováček zůstal v tabulce čtrnáctý a předposlední Jihlavě se vzdálil na čtyři body. Pátý Zlín prodloužil sérii bez výhry na osm utkání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lukáš Hůlka z Hradce Králové a v akrobatické pozici Jean David Beauguel ze Zlína.

Článek

Na rychlý vedoucí gól hostujícího Milana Černého dokázal brzy odpovědět Francouz Jean-David Beauguel, ale Pavel Černý před pauzou vrátil "Votrokům" vedení. To ještě ve druhém poločase pojistil Lukáš Hůlka.

Domácí z úvodního tlaku nic nevytěžili, naopak Hradec v deváté minutě z první akce otevřel skóre. Tečovaný míč propadl k Pavlu Černému, jehož střelu brankář Dostál vyrazil jen před sebe a dorážející Milan Černý dotlačil míč do sítě. Hradecký univerzál se v lize trefil poprvé od září 2014.

Zlín už za čtyři minuty vyrovnal. Fantiš před šestnáctkou našel Beauguela, který se elegantně zbavil bránícího Noska a přízemní střelou překonal gólmana Ottmara.

Po několika šancích na obou stranách se ve 36. minutě hosté znovu dostali do vedení. Malinský nacentroval do šestnáctky, stoper Jugas se nedohodl s Dostálem a volný Pavel Černý mohl s míčem prakticky dojít za brankovou čáru. Hradec dvěma vstřelenými góly vyrovnal svou dosavadní jarní bilanci.

Zlín i do druhé půle vstoupil aktivněji, ale Hradec hru brzy vyrovnal. Až po hodině hry domácí zahrozili, když Pazderovu křížnou ránu z brankové čáry vykopl Nosek a po rohu pálil nepřesně střídající Diop.

Hosté odolali a v 69. minutě přidali třetí branku. Na Jirsákův rohový kop si naskočil Hůlka a razantní hlavičkou za pomocí tyče překonal Dostála.

Zlínští v závěru nováčka sevřeli, dál se však trápili v koncovce. Diop v tutové šanci nepropálil pozorného Ottmara, který si v závěru poradil i s pokusem náhradníka Živuliče. Ševci tak poprvé v nejvyšší soutěži doma s Hradcem prohráli a hráče ze hřiště vyprovázel pískot.

22. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - FC Hradec Králové 1:3 (1:2)
Branky: 13. Beauguel - 9. M. Černý, 36. P. Černý, 69. Hůlka. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Koval. ŽK: Traoré - Krátký. Diváci: 4011.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Hubáček (69. Živulič) - Vukadinovič, Traoré, Hnaníček, Štípek (61. Diop) - Beauguel, Fantiš (54. Holík). Trenér: Páník.
Hradec Králové: Ottmar - Krátký, Nosek (76. Chleboun), Hůlka, Mudra - Trubač (90. Žondra), Janoušek, Jirsák, M. Černý (88. Súkenník), Malinský - P. Černý. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Reklama

Související témata: