Hlavní obsah

Slavia - Sparta 1:1Derby bez vítěze! Slavia zachraňovala remízu v nastavení z penalty! Plzeň nepřeskočila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Kadlec 0 : 1
90. Škoda (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie odmítli vzít v dohrávce 22. kola ePojisteni.cz ligy mistrovskou partii do vlastních rukou a udělat další krok k vytouženému titulu. V derby se Spartou byli sice favoritem, ale po výkonu limitovaném přílišnou nervozitou a navrch i taktikou se museli spokojit s remízou 1:1, kterou navíc zachraňoval v první minutě nastaveného času z penalty jejich kanonýr Milan Škoda. Slavia tak nevyužila nahrávky na smeč, kterou ji sobotní remízou předložila Plzeň, takže v tabulce zůstává druhá s jednobodovou ztrátou na Viktorii. Spartě ovšem remíza také nijak nepomohla, neboť z manka na první dvě příčky nic neumazala.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Milan Škoda ze Slavie (uprostřed) se raduje z vyrovnávacího gólu.

Článek
Fotogalerie

Slávistické choreo při derby

Při derby bouchala pyrotechnika

Dva týdny svůj tým na derby chystal a těsně před ním hotová podpásovka. Costa k mání ještě nebyl, Mazuch se ke všemu zranil, a protože vykartovaný Michal Kadlec se sám odsoudil do role diváka, musel trenér Rada v obraně improvizovat a k Holkovi na stopera stáhnout Marečka.

Celý první poločas s tím Sparta problém neměla, neboť v Edenu začala mnohem aktivněji, větším důrazem, agresivitou v osobních soubojích, lepším pohybem i enormní chutí získala iniciativu a dlouhé minuty hrála na polovině vyčkávající Slavie, která opatrnost povýšila nade vše. Navíc jí vůbec nešla kombinace, takže se sama připravovala o spoustu míčů a zůstávala přikována u vlastní šestnáctky.

Až po čtvrthodině začala hrát i ona, ale s výjimkou propagační hlavičky Zmrhala se k ohrožení Koubkovy brány nedostala. A když minutu před přestávkou hlavičkující Škoda přee jen sklepl Zmrhalovi balón do slibné palebné pozice, ten bránu vysoko přestřelil.

Letenští se ovšem přes neprostupný obranný blok domácích také nedokázali prodrat a na Pavlenku vypálit, takže v partii svázané taktikou se šance nerodily.

Góly až v závěru

Až po změně stran v sobě Slavia našla víc odvahy k útočení a mínila režírovat partituru derby. Když ale Barák nenašel po individuálním průniku pochopení u svých spoluhráčů a Frydrychův pád v šestnáctce po střetu s Kadlecem zase nenašel pochopení u sudího Fraňka, Sparta hru bez problémů vyrovnala a držela soupeře na distanc.

V poslední čtvrthodině už bez svého kapitána, neboť Lafata si sám řekl o vystřídání. Kadlec měl vzápětí šanci derby rozhodnout, když se po rohovém kopu ocitl sám tři kroky před odkrytou bránou, jenže míč mu utekl. Bleskově však všechno napravil, neboť Konatého střílenou přihrávku usměrnil za Pavlenkova záda.

Bojovnější a lepší Sparta už sahala po výhře, ale v poslední minutě její snažení pohřbil Karavajev. Jeho střet se střídajícím Mingazovem posoudil rozhodčí jako penaltový, takže Škoda z pokutového kopu vyrovnal a zachránil svému týmu alespoň remízu.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - dohrávka 22. kola:
Slavia - Sparta 1:1 (0:0)
Branky: 90.+1 Škoda (z pen.) - 81. V. Kadlec. Rozhodčí: Franěk - Paták, Peřina. ŽK: Hušbauer - Lafata, Vácha, Šural, Pulkrab Diváci: 19 084.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Tecl (66. Mešanovič), Hušbauer (83. Van Buren), Barák, Zmrhal (78. Mingazov) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mareček, Holek, Hybš - Konaté (90.+2 Nestor) , Sáček, Vácha, V. Kadlec (89. Juliš) - Lafata (75. Pulkrab), Šural. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: