Hlavní obsah

Phoenix chce odvrátit vyřazení

Eurotip.cz

Už dnes se mohou hráči Dallasu radovat z postupu do finále NBA. Mavericks vedou v sérii s Phoenixem 3:2 na zápasy a pokud na palubovce svého soupeře v šestém utkání zvítězí, čeká je finálový souboj s Miami.

Článek

Phoenix ale ještě nic nevzdal a duel s Dallasem bude chtít dotáhnout do sedmého zápasu. Dnes by jim v tom mělo pomoci domácí prostředí; Suns zatím v play off dodržují pravidlo, že v každé sérii ztratí jeden zápas před svými diváky. Prohráli ho proti Lakers i proti Clippers a domácí prohru utrpěli už také proti Dallasu. Bylo to ve třetím utkání, po kterém se Mavericks ujali vedení 2:1 na zápasy. Od té doby už ale oba soupeři domácí hřiště pokaždé uhájili.

Naposledy se to podařilo v pátém utkání Dallasu, který v Texasu porazil Phoenix 117-101. Němec Dirk Nowitzki v předminulém souboji odehrál svůj nejhorší letošní zápas, když nastřílel pouhých jedenáct bodů. Dalo se čekat, že se z toho oklepe a o dva dny později už se vrátí do starých kolejí, ovšem Nowitzki všechna očekávání překonal. Po nejhorším výkonu podal nejlepší; německý reprezentant proměnil čtrnáct pokusů z pole, z toho pět trojek, a proměnil sedmnáct trestných hodů. Kromě 50 nastřílených bodů si připsal i dvanáct doskoků, na což hosté nedokázali odpovědět. Phoenix se držel ještě do poslední čtvrtiny; v ní dal ovšem dal pouhých 20 bodů, zatímco sám Nowitzki 22.

Už dvakrát se Phoenixu podařilo dotáhnout sérii do sedmého zápasu a v něm zvítězit. Podaří se jim to i proti Dallasu? Bookmakeři dnes Phoenix mírně favorizují; společnost na domácí vypsala kurs 1.87 a na hosty 1.95; pokud vám to nestačí, můžete si vsadit také na počet bodů, doskoků a asistencí vybraných hráčů.

Reklama