Hlavní obsah

Dukla - Ml.Boleslav 1:2Železníkovo rozpomenutí na střeleckou minulost pomohlo Středočechům k výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Železník 0 : 1
48. Olayinka 1 : 1
58. Podaný (vlastní) 1 : 2
Záznam online reportáže

Pro Mladou Boleslav představují pražské celky na jaře spásu. V šesti předchozích ligových kolech zaznamenali její fotbalisté jediné vítězství nad Spartou, v poháru vyřadili v týdnu Bohemians, v dnešním prologu k 23. dějství nejvyšší fotbalové soutěže zabrali na Julisce, kde díky povedené hlavičce Železníka a vlastnímu gólu Podaného, pod kterým zanechal Železník rovněž svůj autogram, porazili Duklu a odvezli si tři body. Díky útočníkovým vzpomínkám na střeleckou minulost si tak upevnili v tabulce čtvrtou příčku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Daniel Tetour z Dukly, Marek Matějovský z Mladé Boleslavi a Zinedin Mustedanagič z Dukly.

Článek

Miloševič nejdřív po Holendově přiťuknutí pálil hodně ukvapeně a navíc z přílišné dálky, takže bránu vůbec netrefil, sám Holenda po čtvrthodině sice přesně mířil, ale balón se k jeho smůle odrazil od tyče přímo do náruče gólmana Vejmoly. A protože ani pár závarů v mladoboleslavské šestnáctce nepřineslo zúročení, protože Olayinka se v nich nedokázal orientovat, Středočeši prvních dvacet minut nesoucích se v režii Dukly přečkali a mohli hrát a převzít aktivitu.

Železník se pokusil o střelu nepovedenými nůžkami, Mareš o ránu z trestného kopu, kterou nadvakrát kryl Rada, v nastaveném čase první půle se ale hosté přece jen dočkali. Jánoš perfektně nacentroval a Železník povedenou hlavičkou, za kterou plachtil brankář Rada vzduchem marně, připomněl svou zlínskou střeleckou minulost. Mimochodem - šlo o vůbec první gól, který v této sezóně vstřelil.

Dukla odpověděla hned po přestávce. Také ze vzduchu, rovněž hlavou. Olayinka dostal totiž při rohovém kopu Podaného v pokutovém kopu čas i prostor, takže pohodlně vyrovnal.

Železník však v sobě našel chuť i sebedůvěru, takže zanedlouho dostal hosty zase do vedení. Domácí Podaný mu k tomu ale vydatně pomohl, neboť změnil směr jeho střely a Rada už se jen díval, jak balón končí pod břevnem.

Dukla se pochopitelně snažila o vyrovnání a skutečně k němu měla blízko. Nescházelo totiž mnoho, aby si vlastence dal po centru Podaného i střídající Kerekeš. Vejmola však reflexivním zákrokem nebezpečí zažehnal, takže Mladá Boleslav slavila na Julisce druhou jarní výhru. V nastaveném čase ji mohl Mebrahtu dokonce pečetit, ale trefil jen tyč Radou opuštěné brány.

Dukla Praha - Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 49.Olayinka - 45.+1 Železník, 57. Podaný vlastní Rozhodčí: Severýn - Moláček, Nádvorník. ŽK: Podaný, Juroška -  Mareš, Vukadinovič, Jánoš.  Diváci: 1291.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec (64. Smejkal), Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagič - Miloševič (76. Edmond), Holenda, Olayinka. Trenér: Hynek.
Ml. Boleslav: Vejmola - Jánoš, Čmovš, Stronati, Fleišman - Takács, Ljovin - Vukadinovič, Matějovský (85. Douglas), Mareš (64. Keresteš) - Železník (77. Mebrahtu). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: