Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jihlava 1:0Klokanům trenérská rošáda přinesla téměř po půl roce vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Kabajev 1 : 0
Záznam online reportáže

Martin Hašek se při trenérské premiéře na lavičce Bohemians 1905 dočkal vítězství. Po středečním nástupu k týmu, kde vystřídal odvolaného Miroslava Koubka, v záchranářském boji s Jihlavou v duelu 23. kola nejvyšší fotbalové soutěže jeho Klokani slavili triumf 1:0 a na soka z Vysočiny mají nyní sedmibodový náskok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Bohemians 1905 Martin Hašek a asistent Dalibor Slezák oslavují vítězství nad Jihlavou.

Článek

Už po třech minutách sobotního duelu se po akci a centru Kabajeva z levé strany octl ve vyložené šanci před Hanušem syn nového trenéra Bohemians Martin Hašek, jenže míč netrefil ideálně.

Domácí měli převahu. Byli důraznější, úspěšnější v soubojích a získávali většinu míčů. Přesto se hosté dostali do vyložené šance. Pražané propadli po standardní situaci a po bleskovém výpadu Rabušice měl tutovku Novotný, jenže Berkovec tasil výborný zákrok.

Šlo o jediný světlý okamžik jihlavské ofenzivy na dlouhé minuty. Jinak dominovali hráči Bohemians, jejichž převahu zúročil ve 27. minutě Kabajev: sklepl míč pro střílejícího Jindriška, jehož ránu sice Hanuš vyrazil, ale Luts míč hlavou vrátil na malé vápno a dobíhající ruský útočník pálil přesně.

Náskok domácích pak mohli navýšit ještě Luts a Hašek, nicméně do šaten šli Klokani s nejtěsnějším náskokem. I proto, že když z úhlu pálil jihlavský Batioja, Berkovec jeho ránu vyrazil.

Po obrátce se Jihlava přes zformovanou a urputnou obranu domácích nedokázala vůbec prosadit. Pražané však na ofenzivu zdaleka nerezignovali a neustále drželi defenzivu Jihlavy ve střehu. A když se za záda hostujících zadáků dostal dvakrát střídající Kuchta, Hanuš mu gólovou radost nedopřál.

Pět minut před koncem pak na jihlavského brankáře běžel znovu Kuchta, dokázal Hanuše obstřelit, jenže ránu domácího borce zastavila tyčka. Nicméně i tak Klokani po sérii deseti zápasů bez výhry oslavili první ligový triumf od 30. října minulého roku, kdy doma porazili Liberec 2:1.

Bohemians 1905-Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)
Branka: 27. Kabajev. Rozhodčí: Julínek - Paták, Kotalák. ŽK: Hašek, Kuchta - Krejčí, Vaculík, Rosa. Diváci: 4672.
Bohemians 1905: Berkovec - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Jindřišek, Martin Hašek ml. - Bartek (72. Hubínek), Mašek, Luts (80. Buchta) - Kabajev (64. Kuchta). Trenér: Martin Hašek st.
Jihlava: Hanuš - Fulnek, Krejčí, Rosa, Urdinov - Batioja (69. Ikaunieks), Vaculík, Zoubele (77. Dvořák), Novotný (32. Popovič) - Hronek - Rabušic. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: