Hlavní obsah

Carpenter chce zastavit rozjeté Reds

Souboj dvou nejlepších týmů Centrální divize dnes uvidí diváci v St. Louis. Po téměř třech týdnech se jim představí domácí hvězda Chris Carpenter; jeho úkolem bude zastavit útok Cincinnati, který v posledních čtyřech zápasech nastřílel soupeřům 35 bodů.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Carpentera poslalo ke konci května bolavé pravé rameno na listinu zraněných. Jeho dnešní start je první od utkání v Kansasu; tam sice podal nejhorší výkon sezony, spoluhráči ho ale podrželi a díky devíti bodům svého týmu si nejlepší nadhazovač Národní ligy z minulé sezony připsal další vítězství. "Vyzkoušel jsem všechny svoje nadhozy a cítil jsem, že je všechno v pořádku," prohlásil Carpenter minulý týden po tréninku a dodal, že je připraven znovu hrát. Dá se ale očekávat, že ho trenér nebude chtít po tak dlouhé pauze vystavit velké zátěži.

Kardinálové odehráli už dva zápasy bez své největší hvězdy, Alberta Pujolse, který bude týmu chybět několik týdnů. Jeho nepřítomnost zatím nebyla znát - v neděli porazili doma Cubs 9-6 a včera nadělili Cincinnati sedm bodů. Včerejší výkon ovšem na vítězství nestačil. Cincinnati je totiž momentálně jedním z nejlepších týmů MLB; po třech vítězstvích v Houstonu, kde vyhráli s celkovým skóre 27-12, si vyšlápli i na St. Louis, které porazili 8-7. Pomalu se tak začínají dotahovat na svého dnešního soupeře, který zatím Centrální divizi Národní ligy vede. Na kopec dnes hosté pošlou Erica Miltona; jedenatřicetiletý veterán se vzpamatoval ze špatných zápasů proti Floridě a Detroitu a poslední dvě utkání odházel velmi slušně - Arizona a Cubs proti němu za necelých šestnáct směn odpálili pouhé tři body.

Kardinálové bývají obvykle s Carpenterem na kopci kursovými favority a výjimkou není ani dnešek. Společnost Betandwin vypsala na výhru domácích 1.50 a na jejich vítězství v handicapu rovných 2.00. Věříte, že Reds protáhnou svou vítěznou sérii? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.65.

Reklama