Hlavní obsah

Liberec - Brno 3:4 PPStav série 0:2Kometa kráčí za titulem! Druhý bod ve finále jí zařídil v prodloužení Kvapil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Erat 0 : 1
17. Derner 1 : 1
27. Erat 1 : 2
38. Lakatoš 2 : 2
48. Zohorna 2 : 3
49. Lakatoš 3 : 3
65. Kvapil 3 : 4
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Brna mají našlápnuto k tomu, aby po jednapadesáti letech získali mistrovský titul! Ve strhujícím druhém finále zvítězili na ledě Liberce 4:3 v prodloužení, když rozhodující gól vstřelil v 65. minutě Marek Kvapil. Kometa tak vede v sérii 2:0 na zápasy a nyní bude mít dvakrát výhodu domácího prostředí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Marek Kvapil (vlevo) a Tomáš Bartejs z Brna.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy nastoupily ve stejné sestavě jako v úvodním duelu. Liberec stále postrádal obránce Vitáska, Kometě zase chyběli marodi Ondřej Němec, Štencel, Vincour a Káňa. Útočník Vojtěch Němec, jenž ve třetí třetině odstoupil ze hry, na soupisce nechyběl.

Brňané začali hodně sebevědomě a Lašák, který dostal přednost před Willem, se měl v brance co ohánět. Po pár vteřinách řešil nebezpečnou dorážku Dočekala, ve 4. minutě měl zase štěstí, že Haščákův pokus z úhlu mířil jen do boční sítě. Moravané ovládli střední pásmo, převyšovali soupeře v pohybu a domácí se marně probíjeli do šancí. Ve 12. minutě sice tvrdě pálil Lakatoš, Čiliak ale vymrštil svůj pravý beton včas.

První důležitý okamžik střetnutí přišel ve 13. minutě. Radivojevič fauloval a Kometa přesilovku po 25 vteřinách využila. Eratova střela prošla klubkem těl až do sítě. A v sektoru hostujících fanoušků mohlo být ještě veseleji. Kometa si totiž velký tlak vytvořila i při druhé početní výhodě, jenže Lašák Tygry podržel.

Severočeši byli v úvodní periodě horším celkem, přesto dokázali na Eratův zásah odpovědět. Ordoš ujel, v přečíslení dva na jednoho předložil puk Dernerovi a ten k obrovské radosti vyprodaných ochozů prostřelil Čiliaka.

Vyrovnávací trefa Liberecké povzbudila, v úvodu prostřední části hry přidali na aktivitě, přesto podruhé v utkání prohrávali. Ve 27. minutě Kvapil naservíroval kotouč Eratovi, který neměl problémy zacílit do odkryté klece.

Lakatoš svým druhým gólem opět srovnal

Od té chvíle hosté opět převzali iniciativu. Výtečně bránili a hýřili sebevědomím. Ve 36. minutě však atakoval Hruška v brankovišti Lašáka, obdržel za podražení dvouminutový trest a 13 vteřin před jeho vypršením dotlačil puk za brankovou čáru Lakatoš. Rozhodčí ještě konzultovali celou situaci s kolegou i videa, ale platnost gólu nakonec uznali.

Ve třetím dějství chtěli Tygři dokonat obrat. Lépe bruslili a dostávali se do velkých šancí. Tu největší měl Bulíř, jenže zblízka branku přestřelil. Tygry to pořádně mrzelo, ve 48. minutě totiž Kometa předvedla pěknou akci, kterou úspěšně dokončil Radim Zohorna - 2:3! Euforie Komety ale vyprchala po necelé minutě. Jelínek vystřelil, Čiliak kotouč vyrazil jen před sebe a číhající Lakatoš měl snadnou práci.

V prodloužení rozhodl Kvapil

Domácí fanoušci ožili a liberečtí hokejisté s jejich podporou dostali Kometu pod obrovský tlak. Čtvrtý gól visel chvílemi na vlásku, Čiliak ale další puk za svá záda už nepustil.

V prodloužení se štěstí usmálo na Kometu. V 65. minutě tečovanou střelou rozjásal skupinu brněnských fandů Kvapil.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 3:4 v prodl. (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Derner (Ordoš), 38. Lakatoš (Jánošík, Bartovič), 49. Lakatoš (P. Jelínek) - 14. M. Erat (Krejčík), 27. M. Erat (J. Hruška, M. Kvapil), 48. R. Zohorna (Mallet, Kováčik), 65. M. Kvapil (Haščák, Kováčik). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Lašák - R. Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič - Valský, Bulíř, Svačina - Bartovič, Bližňák, L. Krenželok - J. Stránský, Vantuch, Ordoš - A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Brno: Čiliak - Trška, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Mallet, H. Zohorna, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.
Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice